Antena Meniu Search
x

Paradă militară uriașă în Piața Roșie!

Parada militară cu ocazia marcării a 70 de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial a început sâmbătă dimineață în Piața Roșie, în prezența a circa 20 de lideri străini, majoritatea din țări emergente

Parada militară cu ocazia marcării a 70 de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial a început sâmbătă dimineață în Piața Roșie, în prezența a circa 20 de lideri străini, majoritatea din țări emergente. 

Printre invitații străini se remarcă președinții chinez Xi Jinping, indian Pranab Mukherjee, egiptean Abdel Fattah al-Sissi și cubanez Raul Castro, precum și secretarul general al ONU Ban Ki-moon.

Cei prezenți la paradă pot vedea noul tanc Armata T-14 prezentat ca cel mai puternic din lume de către constructorul său, rachete balistice intercontinentale cu o greutate de peste 50 de tone fiecare și pe cei 16.000 de soldați participanți la defilare.

Sâmbătă seară, sunt prevăzute concerte și focuri de artificii în mai multe zone ale capitalei ruse.

Festivitățile de la Moscova au loc într-un context diplomatic tensionat între Rusia și Occident. Puținii responsabili europeni aflați sâmbătă în capitala rusă nu asistă la paradă, așa cum este cazul șefului diplomației franceze Laurent Fabius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Paradă militară uriașă în Piața Roșie!