Antena Meniu Search
x

Video Paradă grandioasă organizată la Sankt Petersburg pentru celebrarea a 325 de ani de la înfiinţarea Marinei Ruse

Rusia este pregătită să atace orice inamic şi are arme unice în lume, iar flota este capabilă să identifice şi să distrugă orice ţintă. Avertismentul pentru Occident vine de la Vladimir Putin. Mesajul a fost transmis cu ocazia Zilei Marinei ruse, celebrată prin parade grandioase desfăşurate în mai multe oraşe port.

de Redactia Observator

la 25.07.2021, 20:45

Vezi și

Pe mare, din aer şi de pe uscat. Peste 50 de nave de război şi submarine, 48 de avioane şi elicoptere au fost mobilizate pe râul Neva, la Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime al Rusiei, pentru o paradă navală şi aeriană grandioasă. Au fost sărbătoriţi 325 de ani de când Petru cel Mare a înfiinţat Marina Rusă.

O demonstraţie de forţă prin care Rusia speră să sperie Vestul. Şi, dacă etalarea capacităţilor militare nu a fost suficientă, de lângă distrugătoare, Vladimir Putin a lăsat să se înţeleagă că ţara sa este pregătită pentru un conflict militar, dacă va fi cazul şi a anunţat că numai anul acesta alte 40 de nave de război vor intra în serviciul marinei.

Vladimir Putin a fost şi el prezent la paradă

"Suntem capabili să detectăm orice inamic subacvatic, de la suprafața apei şi din aer și să-l lovim, dacă este necesar, printr-un atac decisiv. Marina rusă este prezentă în aproape toate zonele lumii", a declarat Vladimir Putin.

Demonstraţia de forţă vine într-un context tot mai sensibil în Marea Neagră, la care Rusia contribuie din plin în ultimii ani. Nu mai departe de luna trecută, o navă militară a Kremlinului a tras mai multe focuri de avertisment asupra unui distrugător britanic aflat în Marea Neagră, în largul coastelor Crimeei. Ar fi încălcat apele teritoriale ruse, ipoteză respinsă de la Londra. Deşi s-a încheiat doar cu un schimb de replici la nivel diplomatic, incidentul tensionează şi mai mult relaţiile dintre Occident şi Rusia, aflate la un minim istoric, după ce Moscova a anexat ilegal peninsula Crimeea

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Paradă grandioasă organizată la Sankt Petersburg pentru celebrarea a 325 de ani de la înfiinţarea Marinei Ruse