Antena Meniu Search
x

Particulele ”moarte” de COVID-19, responsabile pentru testele pozitive apărute la pacienții vindecați de coronavirus

Oficialii din domeniul sănătății din Coreea de Sud au declarat că pacienții vindecați de coronavirus, care ulterior au ieșit pozitivi la retestare, au rămas în organism cu particule de virus ”moarte” care păcălesc testele.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.05.2020, 12:24

Particule moarte de COVID-19, responsabile pentru testele pozitive la pacienții vindecați
Particule moarte de COVID-19, responsabile pentru testele pozitive la pacienții vindecați - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Sute de pacienți vindecați din Coreea de Sud, testați din nou pozitiv la COVID-19.
  • Particule moarte de COVID-19, responsabile pentru testele fals pozitive.

292 de oameni din Coreea de Sud, care s-au recuperat după infecția cu coronavirus, au fost testați din nou pozitiv la COVID-19, lucru care a bulversat și mai tare întreaga lume medicală, care încearcă să înțeleagă cum ”funcționează” noul coronavirus.

Acum, oficialii sud coreeni susțin că fenomenul a fost cauzat de fragmentele reziduale ale noului coronavirus.

"Fragmente de ARN încă pot exista într-o celulă, chiar dacă virusul este inactivat", a spus Oh Myoung-don, care conduce comitetul clinic al KCDC pentru controlul bolilor emergente, a precizat Newsweek.

”Este foarte probabil ca cei care au ieșit din nou pozitivi la testarea pentru COVID-19 să fi intrat în contact cu particule de virus deja inactivat”, a mai spus el.

Oh Myoung-don a mai declarat că situațiile in care oamenii au fost retestati pozitiv s-au datorat limitelor tehnice ale testelor PCR. 

De asemenea, în opinia lui, este practic imposibil ca virusul sa fie reactivat dacă virusul COVID-19 nu provoaca infecții cronice.

Cu toate acestea, există unele îngrijorări cu privire la retestările pozitive din Coreea de Sud, deoarece numărul lor crește constant. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Particulele ”moarte” de COVID-19, responsabile pentru testele pozitive apărute la pacienții vindecați de coronavirus