Antena Meniu Search
x

Video Partidul Comunist din China a aniversat 100 de ani de la înființare. Paradă fastuoasă în Beijing, cu armată și cântece patriotice

De voie, de nevoie, a fost zi de sărbătoare în China. Partidul Comunist a aniversat o sută de ani de la înfiinţare, aşa că a organizat o paradă fastuoasă la care au participat zeci de mii de oameni. Toţi au intonat cântece patriotice şi au elogiat partidul care le organizează strict viaţa de un secol. Iar preşedintele n-a pierdut ocazia să arunce săgeţi către oricine ar încerca să-l submineze.

de Redactia Observator

la 01.07.2021, 22:44

Vezi și

Steaguri, cântece patriotice şi 70.000 de oameni care au elogiat zgomotos Partidul Comunist, culmea, chiar în Piaţa Tiananmen din Beijing. E acelaşi loc în care trebuia să fie comemorarea publică a masacrului din urmă cu peste 30 de ani, la începutul lui iunie. Doar că toate adunările sunt interzise în China. Mai puţin cele de ridicat în slăvi comunismul. 

O imagine care aminteşte de paradele din fiecare zi de 23 august din România regimului comunist. Totul a fost pe opulenţă şi demonstraţii de forţă. Au defilat mii de militari, iar peste 90 de avioane şi elicoptere de luptă ale armatei au participat la un show aviatic, în care cifra 100 a fost desenată pe cer. Ocazie cu care s-au scos ostentativ în public noile aeronave de război. 

Partidul Comunist din China a ajuns la 70 de milioane de membri

La 100 de ani de la înfiinţare, Partidul Comunist din China este acum cea mai mare formaţiune politică din lume şi are peste 70 de milioane de membri. Preşedintele Xi Jinping a vorbit mai bine de o oră, cerându-le oamenilor să rămână fideli regimului, în timp ameninţa, deloc subtil, puterile străine. 

Xi Jinping, preşedintele Chinei: Poporul chinez nu va accepta sub nicio formă orice putere străină care va încerca să ne hărţuiască, asuprească sau să ne înrobească. Oricine va încerca asta, va sfârşi decapitat şi într-o baltă de sânge, în faţa Marelui Zid.

În timp ce Beijingul încearcă să afişeze imaginea unei ţări prospere, sute de miloane de oameni trăiesc în sărăcie şi fără să aibă vreun contact cu oameni din afara graniţelor. În plus, din cauza industrializării masive, China are cel mai ridicat nivel de poluare din lume, care duce la moartea a peste un milion de oameni într-un singur an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Partidul Comunist din China a aniversat 100 de ani de la înființare. Paradă fastuoasă în Beijing, cu armată și cântece patriotice