Antena Meniu Search
x
LIVE

Partidul Conservator al premierului Boris Johnson a câştigat alegerile din Regatul Unit

Partidul Conservator al premierului Boris Johnson a câştigat alegerile din Regatul Unit cu o majoritate covârşitoare. Potrivit celor mai recente rezultate exit-poll, conservatorii au obţinut 364 de locuri în Parlamentul de la Londra.

De Redactia Observator la 13.12.2019, 15:40
Vezi și

Partidul Conservator al premierului Boris Johnson a câştigat alegerile din Regatul Unit cu o majoritate covârşitoare. Potrivit celor mai recente rezultate exit-poll, conservatorii au obţinut 364 de locuri în Parlamentul de la Londra.

În schimb, Partidul Laburist a suferit cea mai mare înfrângere din ultimii 85 de ani. Acum, premierul britanic are undă verde de a finaliza Brexitul în doar o lună şi jumătate.

Consecinţele vor fi resimţite şi de cei peste 400 de mii de români stabiliţi în Regatul Unit. De la Bruxelles, Klaus Iohannis a dat asigurări că drepturile lor nu vor fi afectate de Brexit.

După aflare rezultatelor, premierul a fost întâmpinat de susţinători ca un star. Partidul Conservator şi-a asigurat o majoritate confortabilă în Camera Comunelor din Parlament.

Pierdută la alegerile precedente, victoria premierului britanic întrece toate aşteptările. Astfel, Boris Johnson are cale liberă pentru ieşirea din Uniunea Europeană la 31 ianuarie.

Odată cu Brexitul, şi traiul celor patru sute de mii de români din Marea Britanie se va schimba.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Acest rezultat este foarte bun pentru românii din Marea Britanie. Premierul Boris Johnson, împreună cu Partidul Conservator, au dorit şi cred că doresc în continuare să realizeze Brexitul cu acord. Acel acord negociat cu Uniunea Europeană, un acord bun care îi protejează pe românii noştri, le acordă drepturi semnificative.

Există însă şi români nemulţumiţi, care visau la o victorie a Partidului Laburist. Speranţele lor s-au spulberat însă aseară. Partidul a obţinut cel mai slab scor electoral din 1935.

Mihai, român stabilit în Londra: Cel mai probabil, la vară îmi voi face bagajele să mă întorc în România după 10 ani.

Sub conducerea lui Jeremy Corbyn, Partidul Laburist a pierdut aproximativ 60 de mandate în Camera Comunelor.

Jeremy Corbyn: Vreau să spun foarte clar că nu voi mai conduce partidul în viitoarea campanie pentru alegeri generale.

Unul dintre marii învingători ai alegerilor este şi Partidul Naţional Scoţian care a obţinut aproape 50 de locuri în parlamentul britanic.

Liderul partidului Nicola Sturgeon a anunţat deja că va cere organizarea unui nou referendum pentru independenţa Scoţiei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Partidul Conservator al premierului Boris Johnson a câştigat alegerile din Regatul Unit