Antena Meniu Search
x

Patru copii au murit în Marea Britanie infectaţi cu streptococul de grup A. Avertismentul medicilor pentru părinţi

Patru copii au murit infectaţi cu streptococul de grup A în ultima lună în Marea Britanie, ţară care se confruntă deja cu un focar. Medicii i-au avertizat pe părinţi să fie atenţi la semnele de infectare şi să îşi ducă la medic copiii rapid dacă le observă.

de Redactia Observator

la 02.12.2022, 15:18

Hannah Roap, elevă de 7 ani care a murit infectată cu streptococul de grup A
Hannah Roap, elevă de 7 ani care a murit infectată cu streptococul de grup A - GoFundMe

Pe 2 decembrie, au fost confirmate două noi decese în cazul copiilor: Muhammad Ibrahim Ali, în vârstă de 4 ani, şi Hannah Roap, în vârstă de 7 ani, elevă la o şcoală din Ţara Galilor, potrivit DailyMail. Lor li se adaugă alte două decese din ultimele săptămâni, unde numele victimelor nu au fost făcute publice.

Muhammad era elev la Oakridge din High Wycombe, în Buckinghamshire. El a fost anunțat drept cea mai recentă victimă, în aceeași zi în care părinții elevei Hannah Roap, în vârstă de 7 ani, i-au adus un omagiu fiicei lor iubite.

Problemele de sănătate cauzate de streptococul de grup A

„Vă mulțumim tuturor pentru sprijinul vostru. Vă mulțumim pentru toate florile, felicitările și donațiile. Mulțumim pentru toate îmbrățișările și lacrimile”, au spus Salah și Abul.

Vestea celor două decese vine după ce alți doi elevi, unul în Țara Galilor și altul în Surrey, Anglia, au murit infectați cu streptococ de grup A, la mai puțin de o săptămână distanță. Streptococul de grup A poate fi transmis prin contact apropiat, cum ar fi sărutul sau atingerea, şi este purtat de majoritatea oamenilor, fără a fi însă mereu periculos pentru organism.

Streptococul de grup A este o bacterie care afectează gâtul și pielea. Deși în majoritatea cazurilor provoacă doar reacții ușoare, unele pot pune viața în pericol și pot duce la scarlatină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Patru copii au murit în Marea Britanie infectaţi cu streptococul de grup A. Avertismentul medicilor pentru părinţi