Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Patru morţi şi 14 răniţi în urma atacului terorist din Turcia. Cei doi atacatori au fost ucişi. Reacţia NATO

Clipe de teroare în capitala Turciei. Patru oameni au murit şi cel puţin 14 au fost răniţi după ce doi terorişti au luat cu asalt o uzină strategică pentru industria de apărare. Atacatorii au detonat o maşină în incinta complexului militar şi au luat mai mulţi ostatici. După două ore, teroriştii au fost neutralizaţi. Secretarul General NATO, Mark Rutte, condamnă atacul şi spune că Alianţa este alături de Turcia. Atacul nu a fost revendicat până acum.

de Redactia Observator

la 23.10.2024 , 19:13

Atacul terorist a avut loc în timpul schimbului de tură la uzina Tusaş. Doi suspecţi, din primele informaţii un bărbat şi o femeie, detonează o maşină la intrare, apoi, trec de sistemele de securitate şi încep să tragă în angajaţii din curte. Urmează clipe de teroare. Oamenii fug disperaţi pentru a se salva în timp ce atacatorii intră într-una dintre clădirile complexului şi iau mai mulţi ostatici.   

TUSAŞ este una dintre cele mai importante companii de apărare și aviație din Turcia

Din cauza suprafaţei mari a complexului, agenţii de pază au reacţii întârziate. Trupele Antitero sunt trimise la faţa locului. În timp ce din interior, martorii povestesc că au auzit mai multe explozii şi focuri de armă. Alte unităţi de asalt sunt aduse cu elicopterele la baza aeriană din apropiere. Schimbul de focuri durează mai bine de două ore. "Răniţii au fost transportaţi la cel puţin 3 spitale din Ankara. Este o operaţiune masivă în desfăşurare, suprafaţa uzinei de care vorbim, Tusaş, este una dintre cele mai mari din Turcia, produce echipamente militare. Vorbim de 17.000 de angajaţi, iar lângă ea este o bază militară", a declarat Yilmaz Akinc, jurnalist din Turcia.

Vezi și

Atacul nu a fost deocamdată revendicat. Presa locală scrie că cei doi indivizi ştiu cum să ţină armele de foc şi par a avea pregătire militară. "Nu avem multe informaţii despre organizaţia teroristă, dar se pare că ar fi vorba de PKK (n.red. - militanţi kurzi) sau de grupări de extremă stânga", a declarat Yilmaz Akinc, jurnalist din Turcia. "Districtul este plin de fabrici de producţie, fabrici de apărare, care produc arme şi muniţie pentru lupta împotriva terorismului. Sunt foarte mulţi angajaţi turci aici", a declarat Anil Şahin, reporter Haberturk.

Explozia uriaşă a avut loc în Kahramankazan, un cartier industrial de la periferia Ankarei. Ţinta nu a fost aleasă la întâmplare. TUSAŞ este una dintre cele mai importante companii de apărare și aviație din Turcia. Produce, printre alte proiecte, KAAN, primul avion de luptă dezvoltat de Turcia, iar în trecut a fost implicată în programul F-35.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Ştiri externe » Patru morţi şi 14 răniţi în urma atacului terorist din Turcia. Cei doi atacatori au fost ucişi. Reacţia NATO