Antena Meniu Search
x

Pentagonul va cere aprobarea preşedintelui Biden pentru a impune vaccinarea militarilor pentru Covid-19

Pentagonul a anunţat luni că va cere aprobarea preşedintelui Joe Biden pentru a impune vaccinarea militarilor pentru Covid-19 până la jumătatea lunii septembrie, transmite Reuters, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 10.08.2021 , 07:07

Pentagonul va cere aprobarea preşedintelui Biden pentru a impune vaccinarea militarilor pentru Covid-19
- Profimedia

După stabilirea regulilor referitoare la Covid-19 pentru lucrătorii federali, Biden a cerut luna trecută Pentagonului să analizeze ”cum şi când” va cere membrilor militari să se vaccineze. Departamentul Apărării vizează ca mijlocul lunii septembrie să fie termenul limită de vaccinare, bazat pe aşteptările că Administraţia pentru Alimente şi Medicamente va da aprobarea deplină vaccinului produs de Pfizer şi BioNTech.

În prezent, vaccinul respectiv are o autorizaţie de utilizare de urgenţă. ”Susţin cu tărie mesajul de astăzi al secretarului (Lloyd) Austin către armată, cu privire la planul Departamentului Apărării de a adăuga vaccinul COVID-19 la lista vaccinărilor necesare pentru membrii serviciului nostru până cel târziu la jumătatea lunii septembrie”, a spus Biden în o declaraţie.

Termenul limită ar putea fi devansat dacă FDA va aproba vaccinul mai devreme, a declarat secretarul american al Apărării Lloyd Austin, într-o notă. Austin a spus că ar putea acţiona chiar mai devreme sau ar putea recomanda un curs diferit dacă situaţia se va înrăutăţi.

Articolul continuă după reclamă

Doi oficiali americani, vorbind în condiţii de anonimat, au declarat că vaccinul ar fi putut deveni obligatoriu imediat, dar că a fost acordat un termen de peste o lună cu speranţa aprobării depline a vaccinului Pfizer de către FDA, care ar putea reduce temerile cu privire la siguranţa acestuia.

Pe acelaşi subiect

Dr. Anthony Fauci, cel mai mare expert american în boli infecţioase, a declarat că speră că autorităţile de reglementare ar putea începe să auttorizeze complet a vaccinurile încă din această lună. Armata SUA afirmă că aproximativ jumătate din forţele armate americane sunt deja pe deplin vaccinate, un număr care urcă semnificativ atunci când se numără doar trupele active şi sunt excluse Garda Naţională şi rezerviştii. Ratele de vaccinare sunt cele mai ridicate în Marina, care a fost afectată de o epidemie de amploare anul trecut, la bordul unui portavion.

Aproximativ 73% dintre marinari sunt complet vaccinaţi, în timp ce media naţională din SUA este de aproximativ 60% dintre adulţii cu vârsta peste 18 ani complet vaccinaţi.

Deoarece membrii armatei americane sunt în general mai tineri şi mai sănătoşi, relativ puţini membri ai serviciilor americane au murit ca urmare a Covid-19 - doar 28 în total, potrivit datelor Pentagonului.

Mulţi republicani din Congresului au refuzat să spună public dacă au fost vaccinaţi, iar unii au atacat vaccinurile ca fiind inutile sau periculoase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi folosit aerul condiţionat zilnic în ultima perioadă?
Observator » Stiri externe » Pentagonul va cere aprobarea preşedintelui Biden pentru a impune vaccinarea militarilor pentru Covid-19