Antena Meniu Search
x

Pentru al şaselea an consecutiv, Angela Merkel a fost declarată cea mai puternică femeie din lume

Cancelarul german Angela Merkel ocupă prima poziţie în topul celor mai puternice femei din lume, clasament realizat de revista Forbes.

Cancelarul german Angela Merkel ocupă prima poziţie în topul celor mai puternice femei din lume, clasament realizat de revista Forbes.

În vârstă de 61 de ani, Merkel se află pentru al şaselea an consecutiv pe această poziţie, urmată fiind în acest an de Hillary Clinton, candida democraţilor la alegerile prezidenţiale din SUA, şi de Janet Yellen, preşedinta Rezervelor Federale a SUA.

Potrivit revistei Forbes, Angela Merkel a reuşit să convingă economii europene cu probleme, cum ar fi Grecia şi Spania, să accepte logica fiscală a Germaniei şi să atragă cetăţenii, dar şi politicienii germani de partea sa.

Între primele 20 de poziţii se mai află personalităţi precum şefa FMI, Christine Lagarde (locul 6), preşedinta Coreii de Sud, Park Geun-hye (12), prima doamnă a SUA, Michelle Obama (13), preşedinta din Chile, Michelle Bachelet (18), sau şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini (19).

Sursa: AGERPRES

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Pentru al şaselea an consecutiv, Angela Merkel a fost declarată cea mai puternică femeie din lume