Pericol pentru bucătari! Un robot este chef într-un restaurant
Ideea de robot de bucătărie a căpătat un nou sens într-un restaurant din China. Aici, robotul nu este un accesoriu, ci stăpânul bucătăriei. El găteşte şi, ca un adevrat chef-bucătar, are grijă ca mâncarea să ajungă la clienţi frumos aranjată în farfurie.
Taie, toacă, fierbe, prăjeşte şi asezonează. Reţetele îi ies din prima, iar ingredientele nu sunt nici arse, nici crude. Bucătarul-şef care conduce această bucătărie face totul cu mână de fier. Robotizată.
În afară de faptul că apasă pe butoane, angajaţii nerobotizaţi n-au mare lucru de făcut în acest local. Roboţii preiau comenzile, robotul bucătar-şef prepară mâncarea iar alţi roboţi le duc clienţilor farfuriile aburinde.
Totul e pe placul clienţilor. Şi mâncarea, şi atmosfera. Sunt mulţumiţi şi de interacţiunea cu angajaţii. Nimeni nu se poate plânge că ospătarul i-a vorbit urât, i-a adus mâncarea rece sau i-a umflat nota de plată.
Proprietarul localului spune că şi-a robotizat personalul pentru a reduce costurile. În timp, soluţia lui de a face economie a devenit în sine o atracţie turistică.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰