Antena Meniu Search
x

Cel puțin 40 de morţi şi peste 150 de dispăruţi, în urma inundaţiilor din Afganistan

Aproximativ 40 de persoane au fost ucise și alte 150 sunt date dispărute în urma inundațiilor fulgerătoare din provincia Nouristan, din nord-estul Afganistanului, au declarat joi oficialii locali.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 29.07.2021, 17:55

Inundaţii devastatoare în Afganistan
Inundaţii devastatoare în Afganistan - Profimedia

„Aproximativ 40 de oameni au fost uciși noaptea trecută în urma inundațiilor fulgerătoare din districtul Kamdesh, la aproximativ 200 km nord-est de Kabul. Sunt  în desfășurare o operațiune de salvare" a declarat Saeedullah Nuristani, șeful consiliului provincial. Aproximativ 150 de persoane sunt încă dispărute și aproape 80 de case au fost distruse.

Inundaţiile îngreunează accesul salvatorilor

Zona afectată este deosebit de dificil de accesat. Astfel de dezastre sunt frecvente în țară, în special în zonele rurale sărace, unde casele sunt adesea fragile și construite în zone cu risc.Aceste incidente fac zeci de victime în fiecare an în țară. Inundaţiile au ucis peste o sută de oameni în august 2020 în orașul Charikar, capitala provinciei Parwan, la aproximativ șaizeci de kilometri nord de Kabul.

Salvarea și livrarea ajutorului după dezastre naturale, în special în zonele izolate, sunt adesea împiedicate de lipsa de echipamente și infrastructură în această țară sărcă din punct de vedere economic, care de peste patruzeci de ani s-a transformat în front de război.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cel puțin 40 de morţi şi peste 150 de dispăruţi, în urma inundaţiilor din Afganistan