Antena Meniu Search
x

Peste 400 de copii au fost ucişi în timpul războiului din Ucraina, a anunţat procurorul general al ţării. Bilanţul nu este final

Cel puţin 437 de copii ucraineni au fost ucişi ca rezultat al invaziei ruse, a anunţat sâmbătă biroul procurorului general al Ucrainei, transmite Reuters, citat de Agerpres. Totodată, ONU a declarat că cel puţin 16.295 de civili au fost ucişi de la începerea invaziei ruse în 24 februarie. 

de Redactia Observator

la 19.11.2022, 14:20

Peste 400 de copii au fost ucişi în timpul războiului din Ucraina
Peste 400 de copii au fost ucişi în timpul războiului din Ucraina - Profimedia Images

Peste 837 de copii au fost răniţi, potrivit aceluiaşi bilanţ despre care oficialităţile ucrainene afirmă că nu este cel final întrucât încă sunt verificate informaţii din zone eliberate, din zone unde au loc lupte în prezent şi din teritoriul încă ocupat de forţele ruse.

Regiunea Doneţk, din estul Ucrainei, a fost cea mai afectată, cu 423 de copii ucişi sau răniţi.

16.295 de civili au fost ucişi de la începerea invaziei

ONU a declarat că cel puţin 16.295 de civili au fost ucişi de la începerea invaziei ruse în 24 februarie.

Pe de altă parte, Andrii Iermak, şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a susţinut că pacea în Ucraina va fi posibilă ''numai'' dacă sunt restabilite frontierele din 1991 ale ţării.

''Va exista pace atunci când vom distruge armata rusă în Ucraina şi vom ajunge la graniţele din 1991'', a scris Iermak pe aplicaţia Telegram.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Peste 400 de copii au fost ucişi în timpul războiului din Ucraina, a anunţat procurorul general al ţării. Bilanţul nu este final