Antena Meniu Search
x

Peste 486 de morți în Canada, din cauza caniculei: Numărul deceselor s-a triplat. Iau amploare incendiile de vegetație

Cel puţin 486 de persoane au murit în ultimele 5 zile din cauza valului de caniculă record înregistrat în regiunea canadiană British Columbia, numărul deceselor fiind de aproape trei ori peste cel obişnuit, au declarat miercuri legiştii.

de Redactia Observator

la 01.07.2021, 13:53

În mod normal, potrivit CBC, în această perioadă numărul aproximativ al deceselor era de 160, acesta crescând în ultima perioadă din cauza temperaturilor ridicate în regiunea canadiană, înregistrate în urma unui val de caniculă fără precedent. Decesele raportate au fost înregistrate pe o perioadă de 5 zile, a declarat medicul legist Lisa Lapointe.

„Credem că principala cauză a numărului mare de decese este căldura din ultimele zile, însă acest lucru va trebui stabilit cu exactitate”, a spus Lapointe. Tot ea a declarat că majoritatea persoanelor găsite fără viaţă în locuinţele lor erau deshidratate, iar lipsa aerului rece din imobile le-a agavat situaţia.

Canicula din ultimele zile a înregistrat un record istoric în Canada

Lisa Lapointe a transmis că pentru moment totalul de 486 de decese este unul estimativ, numărul acestora putând creşte după ce medicii legişti vor raporta şi alte morţi în sistemul naţional pentru decese. „Este important să nu pierdem din vedere faptul că fiecare deces raportat este o persoană cu o familie și oameni care au ținut la el”, a spus ea

Pe acelaşi subiect

În British Columbia numărul anual al deceselor raportate din cauza temperaturilor ridicate era de trei până la cinci, iar creşterea alarmantă din această perioadă a luat pe nepregătite autorităţile canadiene.

„Acest lucru, sincer, ne-a luat pe mulți dintre noi prin surprindere. Multe dintre serviciile noastre de sănătate, primii colegi care au răspuns, nu au mai experimentat așa ceva în provincie. A fost nevoie de puțin timp pentru a fi complet pregătiţi pentru acastă situţie”, a spus medicul legist, care a subliniat faptul că acum sunt mult mai pregătiţi pentru a interveni în aceste situaţii de urgnţă.

Lapointe a declarat că agenția va analiza tiparele deceselor, inclusiv regiunile în care au avut loc, vârsta și sexul persoanelor, cât şi orice probleme de sănătate pe care ar fi putut să le aibă cei decedaţi. Vineri urmează să fie actualizate datele despre numărul victimelor.

Se extind incendiile de vegetație din cauza caniculei 

Lytton, un oraş din centrul provinciei British Columbia, a depăşit săptămâna aceasta de trei ori cel mai mare record de temperatură din Canada din toate timpurile, cu un vârf de 49,6 grade Celsius, începând de marţi. Incediile de vegetaţie au pus stăpânire pe oraş, fapt ce a dus la evacuarea mai multor case. În nord-vestul SUA, temperaturile din Washington şi Oregon au crescut mult peste 38 grade C, în weekend. Portland a stabilit maxime istorice câteva zile la rând, inclusiv 47 grade C, duminică.

Guvernatorul din Oregon, Kate Brown, a declarat starea de urgenţă din cauza „ameninţării iminente a incendiilor”, în timp ce Serviciul Naţional de Meteorologie din SUA din Portland a emis o avertizare cu steag roşu pentru anumite părţi ale statului, spunând că viteza vântului ar putea răspândi rapid focul. Departamentul de Pompieri din Portland a interzis utilizarea artificiilor pentru weekend-ul din 4 iulie, când americanii sărbătoresc Ziua Independenţei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Peste 486 de morți în Canada, din cauza caniculei: Numărul deceselor s-a triplat. Iau amploare incendiile de vegetație