Antena Meniu Search
x

Planul B în Anglia pentru iarnă: măștile redevin obligatorii, certificate de vaccinare și lockdown doar în ultimă instanță

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de vaccinare și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului B” pentru a face față pandemiei, a anunțat marți secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid.

de Redactia Observator

la 14.09.2021, 16:21

Planul B în Anglia pentru iarnă: măștile redevin obligatorii, certificate de vaccinare și lockdown doar în ultimă instanță
Vaccinare anti-Covid în Anglia - Profimedia

Sajid Javid a anunțat că dacă datele arată că Serviciul Naţional de Sănătate va fi supus din nou unei „presiuni uriaşe” din cauza pandemiei de COVID-19, guvernul a pregătit un „plan B” pentru aceasta iarnă, potrivit Sky News. Aceasta va include: lockdown „în ultimă instanță”, portul măştii va redeveni obligatoriu în anumite locuri, la fel și munca de acasă pentru o perioadă limitată, introducerea certificatelor obligatorii de vaccin pentru accesul în anumite locuri.

„Orice guvern responsabil trebuie să se pregătească pentru toate eventualitățile și, deși aceste măsuri nu sunt un rezultat dorit de nimeni, trebuie să fim pregătiți pentru orice eventualitate”, a spus Sajid Javid. 

Secretarul pentru Sănătate a anunțat planul guvernului cu privire la gestionarea pandemiei de Covid, în următoarele luni de toamnă și iarnă. Marea Britanie va oferi acces la cea de-a treia doză de vaccin adulţilor de peste 50 de ani. Oficialul a sugerat oamenilor să se întâlnească în aer liber, dacă este posibil, în timpul iernii și să poarte mască în spații închise și aglomerate. De asemenea, personalul din sănătate ar putea fi obligat să se vaccineze atât anti-Covid cât și gripal pentru a putea lucra. 

Cetăţenii britanici de peste 50 de ani se vor putea vaccina cu a treia doză de ser anti-Covid. Sunt vizați în special angajații din Sănătate și personalul din casele de bătrâni. Guvernul a luat decizia, după ce a primit avizul experţilor, care au recomandat utilizarea serului de la Pfizer/BionNTech pentru acest program.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Planul B în Anglia pentru iarnă: măștile redevin obligatorii, certificate de vaccinare și lockdown doar în ultimă instanță