Antena Meniu Search
x

Video Plecat în urmă cu 15 ani în Italia pentru o viaţă mai bună, Petronel a sfârşit la doar 45 de ani în explozia hidrocentralei din Bologna. Acasă îl aşteptau gemenii săi

Un român de 45 de ani, tată a doi copii, este printre victimele exploziei hidrocentralei din Bologna. Bărbatul era la muncă în momentul în care, la 40 de metri sub nivelul apei, s-a produs deflagraţia. În total, trei muncitori au murit, patru sunt încă dispăruţi şi cinci au ajuns în stare gravă la spital. 

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 10.04.2024, 20:12

Vezi și

Tată de gemeni, Petronel Pavel Tănase avea 45 de ani şi era angajat la o firmă externă. Ieri, împreună cu alţi 11 oameni, a mers în interiorul complexului energetic din bazinul Suviana pentru lucrări de întreţinere.

A sfârşit la doar 45 de ani

Cristi Popovici, reporter Observator: Românul, care locuia în Italia din 2009, lucra la o adâncime de aproximativ 40 de metri în momentul în care s-a produs explozia. Pentru zeci de pompieri a început o misiune contracronometru extrem de dificilă pentru că hidrocentrala este acoperită de apă, aceasta fiind în totalitate construită sub nivelul lacului Suviana. 

Explozia a avut loc în jurul orei 14 şi 30 de minute, ora Italiei, între nivelurile opt şi nouă. Potrivit primelor cercetări, deflagraţia s-a produs în momentul în care oamenii au repornit una dintre turbinele hidrocentralei. 

Pe acelaşi subiect

Patru oameni încă dispăruţi

Attilio Visconti, prefect: Un alternator a explodat în turbină. A cauzat o explozie foarte, foarte serioasă. Apa s-a scurs din sistemul de răcire şi a inundat nivelul structural al centralei. Mă refer la structura aflată la o adâncime de 50-60 de metri. Astfel, deoarece incidentul a avut loc la o asemenea adâncime, a afectat întregul etaj minus 9, acolo avem 4 oameni dispăruţi, pe care o să încercăm să-i găsim şi să-i recuperăm. Aşteptăm o echipă de scafandri pentru această misiune.

Trei oameni au murit pe loc: patronul firmei la care lucra românul, un bărbat de 73 de ani, şi doi muncitori: Petronel şi un alt angajat de 36 de ani. 

Francesco Notaro, şeful regional al pompierilor: Bilanţul actual e de 5 oameni ce au avut nevoie de spitalizare pentru arsuri pe diferite părţi ale corpului. Mai apoi, am reuşit să recuperăm şi identificăm trei victime ce, din păcate, au murit şi sunt alţi 4 oameni dispăruţi. 

Centrala hidroelectrică de pe lacul Suviana este cea mai puternică din Emilia Romagna, regiunea nordică a Italiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Plecat în urmă cu 15 ani în Italia pentru o viaţă mai bună, Petronel a sfârşit la doar 45 de ani în explozia hidrocentralei din Bologna. Acasă îl aşteptau gemenii săi