Antena Meniu Search
x

Plic suspect, plin cu şerveţele şi 50 g de praf alb, primit de Ambasada României la Paris. Ce arată analiza substanţei

Ambasada României la Paris a primit vineri, prin poştă, un plic suspect, cu un conţinut neobişnuit. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), în interiorul acestuia se aflau mai multe șervețele și o cantitate de aproximativ 50 de grame de praf alb. Instituţiile franceze au stabilit că praful nu reprezintă un pericol pentru sănătate.

de Redactia Observator

la 16.12.2022, 21:40

Vezi și

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în data de 16 decembrie, Ambasada României la Paris a primit prin poştă ”un plic atipic, de mici dimensiuni, care conţinea mai multe şerveţele şi o cantitate de aproximativ 50 grame de praf alb”. Reprezentanţii misiunii diplomatice au urmat procedurile de lucru în astfel de situaţii şi au solicitat intervenţia de urgenţă a instituţiilor franceze abilitate. ”După analiza conţinutului plicului suspect, instutuţiile franceze au stabilit că nu reprezintă un pericol pentru sănătate. Autorităţile franceze au preluat atât plicul, cât şi conţinutul acestuia”, precizează MAE.

Plicuri susspecte la ambasade

Plicul a atras atenţia autoritâţilor, mai ales că în ultima perioadă în Europa au avut loc mai multe incidente legate de pachete suspecte sau "daruri" periculoase, livrate la ambasade şi instituţii de stat. Miercuri dimineaţă, un cadou primit de un comandant polonez în timpul unei vizite în Ucraina a explodat în biroul Poliţiei din Varşovia. Două persoane au fost rănite. Incidentul vine după ce în ultimele săptămâni mai multe plicuri suspecte au fost primite în 17 ambasade şi consulate ale Ucrainei din întreaga lume, inclusiv de către reprezentanţa diplomatică a Kievului de la Bucureşti, la care a ajuns un colet în care se aflau ochi de animal în stare avansată de putrefacţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Plic suspect, plin cu şerveţele şi 50 g de praf alb, primit de Ambasada României la Paris. Ce arată analiza substanţei