Antena Meniu Search
x

Poliţia bulgară a reţinut 60 de refugiaţi pe un iaht furat care se îndrepta spre România

La Varna autorităţile bulgare au descoperit, pe un iaht furat, 60 imigranţi din Irak şi Siria - bărbaţi, femei, dar şi copii - aflaţi la bord.

 La Varna autorităţile bulgare au descoperit, pe un iaht furat, 60 imigranţi din Irak şi Siria - bărbaţi, femei, dar şi copii - aflaţi la bord. Poliţia de frontier a confiscat iahtul bulgar de la capul Şabla.

Este un mister că ambarcaţiunea nu s-a scufundat, având în vedere că este concepută doar pentru şase persoane. Nava este un iaht bulgăresc care a fost furat în urmă cu trei zile din Istanbul, a declarat pentru Standart News L. Bratoev, un om de afaceri, proprietarul LZ Yacting.

Furtul acestei ambarcaţiuni de lux, Bavaria 33 Cruiser, probabil că are legătură cu traficul de persoane, potrivit site-ului Standart News. Două familii din Turcia au închiriat iahtul drept cursă charter pentru firma de turism Evergreen, precizează aceeaşi sursă.

Făptuitorii au trimis refugiaţii către România, deoarece ambarcaţiunea era deja dată în căutare în Bulgaria, adaugă Standart News.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Poliţia bulgară a reţinut 60 de refugiaţi pe un iaht furat care se îndrepta spre România