Antena Meniu Search
x

Opoziția din Polonia acuză partidul de la putere că pune în pericol corectitudinea alegerilor

Un proiect de lege care se bucură de sprijinul partidului aflat la putere în Polonia, Lege şi Justiţie va submina corectitudinea alegerilor.

Un proiect de lege care se bucură de sprijinul partidului aflat la putere în Polonia, Lege şi Justiţie va submina corectitudinea alegerilor, au anunţat joi în Parlament deputaţi ai opoziţiei, scrie Reuters. 

Propunerea ar introduce feed-uri web live din secțiile de votare și, de asemenea, îi va înlocui și pe toți membrii actuali ai Comisiei Electorale de Stat, un organism responsabil cu organizarea și supravegherea alegerilor, precum și pe toți comisarii electorali, oferind partidelor politice o influență mai mare în numirea unor noi persoane. 

Potrivit PiS, proiectul de lege ar face votul mai transparent, dar criticii afirmă că scopul real este de a crește șansele electorale ale partidului, care a fost acuzat de Comisia Europeană de erodare a standardelor democratice. 

"Acest proiect de lege este periculos. Este o mină plasată sub alegerile din Polonia", a declarat în parlament Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, șeful PSL (partid țărănesc și creștin-democrat — n.r.), formațiune de opoziție. 

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Opoziția din Polonia acuză partidul de la putere că pune în pericol corectitudinea alegerilor