Antena Meniu Search
x

Video "Potop" asupra Ucrainei: Rusia a lansat 70 de rachete şi drone. Universitatea din Doneţk, în flăcări după ce a fost lovită cu muniţie cu dispersie

Război în Ucraina. Rusia a lansat un atac furibund în Ucraina. A plouat cu rachete hipersonice în multe regiuni. Cel puţin trei oameni au murit şi câteva zeci au fost răniţi doar în Harkov. Pe acest fundal sângeros, în Arabia Saudită s-a încheiat a doua şi ultima zi a discuţiilor pentru un plan de pace.

de Redactia Observator

la 06.08.2023, 20:31

Vezi și

70 de rachete şi drone iraniene au ţintit azi-noapte Ucraina. Armata de la Kiev susţine că a neutralizat 57 dintre ele, dar proiectilele care au trecut de apărarea anti-aeriană au făcut dezastru. Au distrus multe clădiri, printre care şi un centru de transfuzii. Cel puţin trei civili aflaţi acolo au murit pe loc. Soldaţii ucraineni au lansat, la rândul lor, un atac masiv asupra regiunilor ocupate de ruşi. Universitatea de economie din Doneţk a fost curpinsă de flăcări, după ce a fost lovită cu muniţie cu dispersie.

Rusia nu a fost invitată la discuţiile de pace

Soldaţii ucraineni şi-au continuat ofensiva şi în timpul zilei. De data aceasta, au ţintit chiar spre Moscova, cu o dronă controlată de la distanţă. Armata rusă a doborât-o, însă, înainte să îşi atingă obiectivul. Ca măsură de precauţie, autorităţile au anulat astăzi toate zborurile de pe aeroportul Vnukovo, unul dintre cele patru ale capitalei. Între timp, a doua zi a summitului din Arabia Saudită care vrea să pună bazele unui plan de pace, s-a încheiat cu un acord între participanţi: trebuie încercată orice măsură pentru a opri războiul din Ucraina.

"Reprezentanţii a 42 de ţări sunt în Arabia Saudită. Ucraina a propus Formula de Pace, pentru că ordinea internaţională, bazată pe reguli şi violată de agresiunea Rusiei, trebuie restabilită", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. Rusia nu a fost invitată la discuţii, dar oficialii de la Moscova au repetat de multe ori: nu va exista pace decât dacă Ucraina acceptă revendicările Kremlinului, care i-au fost transmise lui Zelenski. Cel mai probabil, acestea se referă la cedarea unor teritorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » "Potop" asupra Ucrainei: Rusia a lansat 70 de rachete şi drone. Universitatea din Doneţk, în flăcări după ce a fost lovită cu muniţie cu dispersie