Antena Meniu Search
x

Povestea tulburătoare a ”apelului de rămas bun” spusă de un tată a trei copii, care a supraviețuit Covid-19

Darren Buttrick, un britanic de 49 de ani care se credea sănătos și în formă, aproape a murit din cauza infecției cu noul coronavirus, și a ajuns până în punctul în care i-a implorat pe medici să nu-l abandoneze.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.12.2020, 19:14

Povestea tulburătoare a ”apelului de rămas bun” spusă de un tată a trei copii, care a supraviețuit Covid-19
Povestea tulburătoare a ”apelului de rămas bun” spusă de un tată a trei copii, care a supraviețuit Covid-19 - Profimedia Images
  • Darren suspectează că a luat virusul în timp ce făcea naveta la Londra pentru o călătorie de afaceri.

Tatăl a trei copii, Darren descrie momentul terifiant când i s-a spus că își poate suna familia pentru rămas bun, speranțele sale de supraviețuire fiind mai mici cu fiecare oră ce trecea.

Darren Buttrick locuiește în Coven, Staffordshire, și spune că s-a îmbolnăvit în luna martie.

"Îmi amintesc că am văzut știrile în acea zi, în care se raportau primele 2.000 de cazuri de coronavirus din Marea Britanie - și m-am gândit că sunt unul dintre primii 2.000 care îl au. Am crezut că am fost cu adevărat ghinionist", a spus el.

Darren suspectează că a contractat virusul în timp ce făcea naveta la Londra pentru o călătorie de afaceri.

„Am început să mă simt rău, a fost mai întâi doar senzație de rău. Patru zile mai târziu am fost dus la New Cross cu o ambulanță, aveam o temperatură foarte ridicată și mă chinuiam să respir. Nu a fost confirmat Covid în acel moment, chiar nu credeam că sunt bolnav, sincer, pentru că eram foarte devreme în pandemie", spune bărbatul.

”Era ca și cum aș fi fost sugrumat”

I s-a cerut să se autoizoleze și să aștepte rezultatele testului său Covid-19, iar pe 17 martie a fost anunțat că este pozitiv.

Starea lui Darren s-a agravat treptat în timpul săptămânii, până într-o seară a început să aibă „respirație greoaie”.

"A intrat fiica mea și m-a auzit gâfâind și m-a întrebat dacă sunt bine. I-am cerut să-mi anunțe soția pentru că eu nu mai puteam ține ochii deschiști. Era groaznic. A fost ca și cum ai fi sugrumat”, a mai povestit el.

Darren a fost dus de urgență la spital, unde a fost conectat la un aparat de oxigen. 

„Mi-au spus că mă internează la terapie intensivă, pe ventilator și în comă indusă și că asta este singura modalitate de a mă salva. Mi-au spus: ai 15 minute acum, în timp ce te pregătim, să-i suni pe cei dragi și să le spui că acesta ar putea fi ultimul tău apel telefonic pentru că ești în stare foarte gravă. Iar eu plângeam și îi imploram să nu mă lase să mor”, a povestit Darren.

Darren a fost pe un ventilator timp de șase zile, dar corpul său a avut o reacție adversă atunci când a fost detubat, așa că a ajuns din nou pe oxigen.

Darren a fost transferat într-o altă secție, unde a petrecut încă două zile, înainte de a fi externat acasă.

El spune că i-a luat o lună bună să-și revină după aceea - să ajungă să se „simtă la aproximativ 90% din capacitate”.

De când s-a vindecat, bărbatul a donat de 15 ori ”plasmă convalescentă” bogată în anticorpi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Povestea tulburătoare a ”apelului de rămas bun” spusă de un tată a trei copii, care a supraviețuit Covid-19