Antena Meniu Search
x

Președintele Turciei: Criza refugiaților nu se rezolvă prin închiderea frontierelor

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat miercuri Europa pentru că și-a închis frontierele în fața refugiaților proveniți din Siria și din alte țări din Orientul Mijlociu

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat miercuri Europa pentru că și-a închis frontierele în fața refugiaților proveniți din Siria și din alte țări din Orientul Mijlociu, informează EFE.

'Închiderea frontierelor sau a-i lăsa pe migranți să moară înecați nu reprezintă o soluție la criza refugiaților. Soluția constă în a face mai sigure traiului țările' din care provin refugiații, a declarat Erdogan, într-un discurs susținut cu ocazia ceremoniei de inaugurare a celei mai mari moschei din Europa, la Moscova.

Șeful statului turc a apreciat că situația refugiaților din Europa a lăsat în urmă imagini 'care provoacă rușine în întreaga lume'. 'Turcia, fără să ezite și fără să întârzie, a acceptat între granițele sale două milioane de refugiați care căutau să se salveze', a spus Erdogan, adăugând că 'de patru ani ajutăm cu toate forțele aceste persoane, oferindu-le un acoperiș deasupra capului și hrană în țara noastră'.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Președintele Turciei: Criza refugiaților nu se rezolvă prin închiderea frontierelor