Antena Meniu Search
x

Video Pregătiri pentru Black Sea Air Show, în baza NATO Mihail Kogalniceanu: "Începem cu aviaţia uşoară şi vom termina cu aviaţia militară, aviaţia grea"

Black Sea Air Show, cel mai spectaculos eveniment aviatic, se întoarce anul acesta pe litoral, la Constanţa. Preţ de cinci ore, turiştii şi localnicii vor putea admira în baza militară Mihail Kogălniceanu acrobaţii aeriene de mare dificultate, făcute de zeci de piloţi civili şi militari, români sau membri ai alianţei NATO.

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 27.06.2023, 07:45

Vezi și

Pregătirile pentru cel mai spectaculos eveniment aviatic de la malul mării, Black Sea Air Show, sunt în toi la baza militară Mihail Kogălniceanu. A doua ediție va avea loc luna viitoare, pe cinci august. "Vor avea ce face o zi întreagă, pentru că începem cu un static display de mare atractivitate", a declarat Corina Martin, coorganizator. "O să începem în primă fază cu aviaţia uşoară şi vom termina, bineînţeles, cu aviaţia militară, aviaţia grea. Să dăm mai multă putere show-ului pe final", a declarat Bogdan Artagea, director Aeroport Kogălniceanu.

Prima ediţie Black Sea Air Show a fost în 2019

Timp de cinci ore, la manşa avioanelor, care de jos par de jucărie, vor sta piloţi care au în spate mulţi ani de experiență şi antrenamente. Iar organizatorii promit un show pe măsură. "Vom participa cu foarte multe aeronave, pentru că noi folosim această demonstraţie şi ca un  antrenament. O să venim cu formaţia Şoimii României, sunt piloţii lotului naţional. Şi veţi vedea şase avioane de înaltă acrobaţie, care se vor răsucii foarte repede în aer", a declarat George Rotaru, Aeroclubul României. "Vom încerca să aducem şi partenerii noştri cu care desfăşurăm la comun diferite misiuni, cum ar fi Forţele pentru Operaţii Speciale", a declarat Nicolae Creţu, baza militară Kogălniceanu.

În plus, cei care vor fi martorii celui mai grandios miting aviatic vor avea parte de cele mai bune condiţii. "Pentru a ajunge la acest show aerian, trebuie să  ştim că vom avea la fiecare 20 de minute, posibilitatea de a lua unul dintre autobuzele, autocarele, microbuzele. Între oraşul Constanţa practic şi Aeroportul Mihail Kogălniceanu", a declarat Corina Martin, coorganizator. Prima ediţie Black Sea Air Show a fost în 2019, iar atunci evenimentul a reuşit să atragă peste 17.000 de privitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Pregătiri pentru Black Sea Air Show, în baza NATO Mihail Kogalniceanu: "Începem cu aviaţia uşoară şi vom termina cu aviaţia militară, aviaţia grea"