Antena Meniu Search
x

Premierul Bulgariei, criticat pentru afirmația că românii au răspândit pesta porcină în țara sa

Pesta porcină contaminează relaţiile româno-bulgare. Premierul guvernului de la Sofia susţine că turiştii români sunt principalii vinovaţi de răspândrea bolii în ţara sa.

de Redactia Observator

la 05.08.2019, 04:46

Vezi și

Pesta porcină contaminează relaţiile româno-bulgare. Premierul guvernului de la Sofia susţine că turiştii români sunt principalii vinovaţi de răspândrea bolii în ţara sa. Bulgaria se confruntă cu o adevărată criză pentru că, spune oficialul, românii sunt necivilizaţi şi îşi aruncă grunoaiele pe marginea drumurilor.

În faţa crescătorilor de porci din nordul Bulgariei, nemulţumiţi de lipsa unor soluţii concrete, Boiko Borisov i-a găsit ţapi ispăşitori pe turiştii români. Aruncă gunoaiele unde văd cu ochii, a declarat şeful Guvernului de la Sofia.

Declaraţia sa vine după ce la sfârşitul lunii iulie, şeful autorităţii sanitar veterinare din Bulgaria anunţa că responsabili pentru răspândirea virusului pestei porcine africane în nordul ţării sunt porcii mistreţi din România, care trec Dunărea. Autorităţilor române au reacţionat, deocamdată, doar pe reţelele de socializare.

Pentru a raspunde la afirmațiile nefericite ale premierului Bulgariei, Boiko Borisov, nu putem să nu ne manifestăm surprinderea și dezamăgirea pentru modul în care premierul bulgar s-a referit la turiștii români, mai ales în condițiile în care aceștia contribuie substanțial la PIB-ul Bulgariei.

Declaraţia lui Borisov este privită cu scepticism şi de angajaţii din industria de turism.

Potrivit datelor Ministerului bulgar al Turismului, în 2018, aproape 1,4 milioane de români au ales ca destinaţie de vacanţă Bulgaria, mai mulţi decât grecii, germanii şi turcii.

În patru districte din Bulgaria, autorităţile au decretat stare de urgenţă din cauza pestei porcine africane. Peste 100.000 de porci au fost ucişi în doar două săptămâni. Şi la noi virusul continuă să creeze probleme. Avem aproape 600 de focare în 22 de judeţe. Cele mai multe sunt în Teleorman, Dolj şi Giurgiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Premierul Bulgariei, criticat pentru afirmația că românii au răspândit pesta porcină în țara sa