Antena Meniu Search
x

Video Premieră de la începutul războiului din Ucraina: SUA confirmă că poartă, în secret, negocieri de pace cu Rusia

Pentru prima dată de la începutul invaziei lui Putin în Ucraina, americanii confirmă că poartă negocieri pentru pace în culise, cu Moscova. Pe teatrul de război, se duc lupte pe viaţă şi pe moarte în Herson, una din regiunile ucrainene anexate ilegal luna trecută. Occidentalii speră că dacă ruşii pierd, vor fi nevoiţi să se aşeze oficial la masa negocierilor. Vestul primeşte un ajutor nesperat şi din partea rezerviştilor mobilizaţi de Putin: încep  să se revolte pentru că sunt trimisi să fie carne de tun.

de Redactia Observator

la 08.11.2022, 21:12

Vezi și

Sute de ruşi proaspăt înrolaţi s-au revoltat în cazarma de pe front şi l-au sfidat pe generalul care venise să îi potolească. Revolta a izbucnit după ce 500 de recruţi au fost lăsaţi singuri în calea unui atac ucrainean. Ofiţerii le-au lăsat trei lopeţi să sape tranşee şi au fugit. Doar 29 de soldaţi au supravieţuit. Lupte grele se dau în Herson şi Doneţk. În Herson se pregăteşte o ciocnire decisivă între cele două armate. Ruşii au evacuat 70 de mii de localnici, semn că pregătesc un asalt de proporţii. În Doneţk, armata Ucrainei împinge adversarii în afara frontului.

"Donețk rămâne epicentrul celei mai mari nebunii pentru ocupanţi: mor cu sutele în fiecare zi", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. Pentru oprirea măcelului, americanii au recunoscut că negociază pacea cu Moscova, însă discret, fără să dea cărţile pe faţă până astăzi. "Noi, cei din administrația Biden, am avut ocazia să ne angajăm, la niveluri superioare, cu rușii pentru a comunica", a declarat Jake Sullivan, consilier pentru securitate națională al Statelor Unite. Anunţul vine la doar câteva zile după ce consilierul pentru securitate a lui Biden a făcut o vizita-surpriză în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Premieră de la începutul războiului din Ucraina: SUA confirmă că poartă, în secret, negocieri de pace cu Rusia