Antena Meniu Search
x

Galerie foto Premieră în politica din Germania: Două femei transgender, primele din istorie care vor ocupa un loc în Parlament

Premieră în Parlamentul din Germania, după ce două femei transgender au obţinut câte un loc în noua legislatură, după alegerile parlamentare de duminică.

De Redactia Observator la 28.09.2021, 13:22

Cei doi politicieni provin din părţi opuse ale ţării, dar face parte din acelaşi partid, Partidul Verde, relatează DW. Imediat după aflarea rezultatelor, noii parlamentari au declarat că Germania trăieşte un moment istoric. Tessa Ganserer, în vârstă de 44 de ani, din Nurnberg şi Nyke Slawik, de 27 de ani, din Renania de Nord sunt acum reprezentanţi ai verzilor, partidul care a câştigat cursa alegerilor parlamentare din acest an pe locul trei.

Premieră pentru politica din Germania

Cu un scor de 14,8% Partidul Verde a obţinut cel mai bun scor din istoria sa şi va juca un rol important în formarea noii coaliţii de guvernare. Ganserer a declarat pentru presa străină că este "o victorie istorică pentru verzi, dar şi pentru mişcarea comunităţilor LGBT". Ea consideră, de asemenea că Germania este o societate deschisă şi tolerantă. Germania a dezincriminat homosexualitatea în 1969 și a legalizat căsătoria între persoane de același sex în 2017, însă progresivitatea țării a fost afectat de cresterea crimelor provocate de ura împotriva comunității. Aceste infracțiuni au crescut cu cel puțin 36% anul trecut, potrivit datelor oficiale.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Premieră în politica din Germania: Două femei transgender, primele din istorie care vor ocupa un loc în Parlament

Breaking News

Cu ce a greşit România? Ministrul austriac Karner a explicat de ce ne-a blocat accesul în Schengen: Şi...

Cu ce a greşit România? Ministrul austriac Karner a explicat de ce ne-a blocat accesul în Schengen: Şi eu sunt supărat