Antena Meniu Search
x

PREMIERĂ la Vatican: Papa a vorbit despre "simbolistica profundă" a Super Bowl, într-un mesaj video

În mesajul lui, suveranul pontif îşi exprimă speranţa ca Super Bowl să ofere oamenilor ”un semn al păcii, prieteniei şi solidarităţii în lume”. Papa Francisc este un avid susţinător al sportului şi a vorbit adeseori în public despre modul în care sportul contribuie la apariţia unor progrese sociale.

În mesajul lui, suveranul pontif îşi exprimă speranţa ca Super Bowl să ofere oamenilor ”un semn al păcii, prieteniei şi solidarităţii în lume”. Papa Francisc este un avid susţinător al sportului şi a vorbit adeseori în public despre modul în care sportul contribuie la apariţia unor progrese sociale. 

Papa Francisc este protagonistul unei noi premiere la Vatican, după ce a dat publicităţii un mesaj video, care, potrivit purtătorului de cuvânt al suveranului pontif, a fost proiectat pe ecrane uriaşe în interiorul stadionului din Houston, adresându-se zecilor de mii de spectatori care au asistat la Super Bowl, finala campionatului de fotbal nord-american, disputată duminică seară între echipele New England Patriots şi Atlanta Falcons, informează businessinsider.com.

În acel mesaj video, pe care directorul Biroului de Presă de la Vatican l-a publicat pe Twitter duminică dimineaţă, papa Francisc spune că evenimentele sportive, precum Super Bowl, au ”o simbolistică profundă” şi demonstrează faptul că este posibilă construirea unei lumi a păcii.

Papa Francisc a susţinut acest discurs în limba spaniolă. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În mesajul lui, suveranul pontif îşi exprimă speranţa ca Super Bowl să ofere oamenilor ”un semn al păcii, prieteniei şi solidarităţii în lume”.

”Marile evenimente sportive precum Super Bowl au o simbolistică profundă, arătând că este posibil să se construiască o cultură a întâlnirii între oameni şi o lume a păcii. Participând la evenimente sportive, suntem capabili să mergem dincolo de interesul propriu şi, într-un mod sănătos, să învăţăm ce înseamnă sacrificiul, să ne creştem credinţa şi să respectăm regulile”, a spus papa Francisc.

Papa Francisc este un avid susţinător al sportului şi a vorbit adeseori în public despre modul în care sportul contribuie la apariţia unor progrese sociale.

În trecut, suveranul pontif a publicat pe Twitter astfel de mesaje cu ocazia Jocurilor Olimpice şi a Cupei Mondiale la fotbal. Acesta a fost primul mesaj pe care l-a adresat cu ocazia Super Bowl.

A 51-a ediţie Super Bowl a avut loc pe 5 februarie pe NRG Stadium din Houston şi a opus echipele de fotbal american  New England Patriots şi Atlanta Falcons.

Echipa New England Patriots a câştigat, duminică, pentru a cincea oară în istorie Super Bowl, impunându-se cu scorul de 34-28 în meciul de la Houston cu Atlanta Falcons, după ce a revenit spectaculos de la 3-28.

Cântăreaţa Lady Gaga a susţinut un recital spectaculos în pauza finalei Super Bowl.

Super Bowl este cel mai urmărit eveniment la televiziunea americană, atrăgând peste 100 de milioane de telespectatori, şi este cel mai scump eveniment pentru firmele care doresc să îşi facă reclamă, acestea trebuind să plătească milioane de dolari pentru reclame de 30 de secunde.

Sursă: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » PREMIERĂ la Vatican: Papa a vorbit despre "simbolistica profundă" a Super Bowl, într-un mesaj video