Antena Meniu Search
x

Primul membru al Generației Z în Congres și prima lesbiană guvernator, premierele alegerilor din SUA

Un democrat în vârstă de 25 de ani ar urma să devină primul reprezentant al Generaţiei Z ales în Congres, potrivit NRP. Maxwell Alejandro Frost este pe cale să îl învingă pe republicanul Calvin Wimbish în cursa pentru Camera Reprezentanţilor. El nu este singura premieră din aceste alegeri, în Massachusetts, procurorul general democrat Maura Healey este pe cale să devină prima femeie aleasă guvernator al statului şi prima femeie lesbiană din ţară care a fost aleasă în această funcţie.

de Adrian Popovici

la 09.11.2022, 15:06

Maxwell Frost
Premiere la alegerile din SUA. Primul membru al Generației Z și prima lesbiană care vor face parte din noul Congres - Profimedia

Frost, muzician, şofer Uber şi activist pentru controlul armelor, este unul dintre cei doi reprezentanţi ai Generaţiei Z care figurează pe buletinele de vot din 2022; cealaltă este republicana Karoline Leavitt din New Hampshire. Tinerii alegători au ieşit la vot în număr mare la alegerile parţiale din 2018, precum şi la alegerile prezidenţiale din 2020, dar un exit-poll arată că la alegerile din 8 noiembrie a crescut vârsta alegătorilor care au venit la vot.

"Istoria s-a scris în această seară", a scris Frost pe Twitter. "Am făcut istorie pentru locuitorii din Florida, pentru Generația Z și pentru toți cei care cred că merităm un viitor mai bun."

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un moment important pentru Generația Z

Pe acelaşi subiect

Victoria tânărului în vârstă de 25 de ani, marchează un moment crucial pentru activiștii progresiști care au trecut de majorat în ultimul deceniu și și-au găsit o voce politică care să răspundă nevoilor și preocupărilor lor.

Frost, care are o experiență ca organizator, a devenit pentru prima dată activist după împușcăturile în masă din Newtown, Connecticut, în 2012. Înainte de a candida pentru Congres, a fost director național de organizare pentru March for Our Lives, un grup care pledează pentru politica de control a armelor.

Maxwell Frost a strâns peste 2,5 milioane de dolari și a fost susținut de senatorii Bernie Sanders, Elizabeth Warren și Ed Markey, precum și Grupul Congresional Progresiv. Când Frost își va prelua mandatul în ianuarie, el se va alătura unui Congres cunoscut pentru lipsa diversității în ceea ce privește vârsta - având în vedere că acesta este cel mai "bătrân" legislativ din istoria Statelor Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Primul membru al Generației Z în Congres și prima lesbiană guvernator, premierele alegerilor din SUA