Antena Meniu Search
x

Premierul Poloniei: "Miza principală pentru Ucraina este salvarea economiei şi a bugetului ţării"

Donald Tusk, premierul Poloniei, a avertizat noile autorităţi ucrainiene, în legătură cu riscurile legate de o posibilă "logică a răzbunării" asupra foştilor adversari politici

Premierul polonez Donald Tusk a avertizat, luni, noile autorităţi ucrainene, în legătură cu riscurile recurgerii la o „logică a răzbunării” asupra foştilor adversari politici, comunică Agenția AFP, citată de Mediafax.ro.

"Sentimentul de justiţie înseamă pedepsirea responsabililor pentru crime şi, fără îndoială, la Kiev au fost comise crime. Mă refer în acest caz la execuţiile organizate de lunetişti. Dar, pentru că revoluţia să aibă rezultate pozitive, nu poate pleca de la o logică a ripostei sau răzbunării. Miza principală pentru Ucraina nu este răzbunarea, ci salvarea economiei şi a bugetului ţării", a declarat premierul Tusk, conform Agenţiei AFP.

Premierul Donald Tusk şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea în legătură cu viitorul Ucrainei şi a apreciat că situaţia rămâne "foarte complicată".

Ministrul interimar de Interne de la Kiev, Arsen Avakov, a anunţat, luni, că fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici face obiectul unui mandat de arestare pentru „crime în masă” împotriva civililor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Premierul Poloniei: "Miza principală pentru Ucraina este salvarea economiei şi a bugetului ţării"