Antena Meniu Search
x

Video Premierul Republicii Moldova, vizită la Bucureşti. Între timp, Transnistria începe recrutările pentru "pacificatori"

Premierul Republicii Moldova a ajuns astăzi în România. Este prima vizită pe care noul prim-ministru de la Chişinău o face în afara ţării de la învestirea sa. Dorin Recean va fi primit de președintele Iohannis, de premierul Ciucă și de șefii celor două camere ale Parlamentului. Între timp, situaţia din Republica Moldova rămâne tensionată. Sute de persoane au ieşit ieri în stradă pentru a protesta faţă de guvernare, nemulţumiţi de lipsa de reforme, criza din economie şi traiul tot mai scump.

de Redactia Observator

la 01.03.2023, 09:55

Vezi și

Manifestanţii pro-ruşi, aduşi din toate colţurile Republicii Moldova, au pornit spre Chişinău la primele ore ale dimineţii. Au blocat intrarea în capitală şi au apărut şi incidente după ce autocarelor nu li s-a permis accesul în oraş. Forţele de ordine au făcut şi câteva arestări, după ce mai mulţi indivizi au încercat să blocheze maşinile poliţiei. 

Protestatarii au ocupat principalul bulevard din Chişinău, în încercarea de a ajunge la Parlament. Coloana de manifestanţi a fost condusă de un grup de supraveghetori, îmbrăcaţi în uniforme negre pe care scria "Scutul Poporului" 

Valeriu Paşa, jurnalist: Oamenii, controlaţi de Ilan Şor, merg prin regiuni şi oferă bani, organizează echipe care sunt transportate în mod organizat la Chişinău pentru a protesta. Face parte din planul Federaţiei Ruse de a provoca violenţe la Chişinău. 

Între timp, aşa-zisul Minister al Apărării de la Tiraspol a anunțat că începe să facă recrutări. De astăzi, bărbaţii apţi pentru serviciul militar vor participa, pentru o perioadă de trei luni, la antrenamentele contingentului de aşa zişi "pacificatori". Vor fi plătiți lunar cu 2.800 de ruble transnistrene, adică aproximativ 3.000 de lei moldovenești. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Premierul Republicii Moldova, vizită la Bucureşti. Între timp, Transnistria începe recrutările pentru "pacificatori"