Antena Meniu Search
x

7% dintre preoţii catolici din Australia, acuzaţi de PEDOFILIE

Şapte la sută dintre preoţii catolici australieni au fost acuzaţi de abuzuri sexuale asupra copiilor între 1950 şi 2010, fără ca suspiciunile să conducă la investigaţii, potrivit cifrelor publicate luni de o comisie ce anchetează asupra pedofiliei în cadrul Bisericii, relatează AFP.

Şapte la sută dintre preoţii catolici australieni au fost acuzaţi de abuzuri sexuale asupra copiilor între 1950 şi 2010, fără ca suspiciunile să conducă la investigaţii, potrivit cifrelor publicate luni de o comisie ce anchetează asupra pedofiliei în cadrul Bisericii, relatează AFP.

Această comisie regală de anchetă se interesează din 2013 de răspunsurile instituţionale la acuzaţiile de pedofilie. Ea a adunat mărturiile mai multor victime şi după patru ani de investigaţii, avocata ce prezidează lucrările ei a făcut publice statisticile care indică amploarea abuzurilor.

 Potrivit acestor date, 4.444 de fapte de pedofilie au fost semnalate autorităţilor Bisericii.

"Între 1950 şi 2010, în ansamblu, şapte la sută dintre preoţi au fost autori prezumtivi de abuzuri sexuale asupra copiilor, a declarat Gail Furness. În unele dieceze, proporţia a ajuns la 15% de preoţi suspectaţi de pedofilie. Mărturiile sunt similare şi deprimante. Copiii au fost ignoraţi sau mai rău, pedepsiţi. Acuzaţiile nu au făcut obiectul niciunei anchete," a adăugat Furness.

Pe acelaşi subiect

Preoţii "au fost mutaţi", a mai spus ea. "Parohiile şi comunităţile unde au fost transferaţi nu le cunosc trecutul. Documentele au fost distruse".

Vârsta medie a victimelor era de 10 ani pentru fete şi 11 ani pentru băieţi. Dintre 1.880 de pedofili suspectaţi, 90% sunt bărbaţi.

 Ordinul St John of God Brothers este suspectat de cele mai grave abuzuri, cu 40% dintre membrii săi acuzaţi de pedofilie.

 Comisia a audiat mii de supravieţuitori. Ea a investigat Biserica dar de asemenea şcolile, orfelinatele, armata, asociaţiile de tineret sau cluburile sportive, după mai mult de un deceniu de presiuni.

 Biserica australiană a înfiinţat un Consiliu al Adevărului, Dreptăţii şi Vindecării pentru a face faţă plângerilor.

"Aceste cifre sunt şocante, tragice, sunt imposibil de apărat', a declarat directorul acestuia, Francis Sullivan, în faţa comisiei. 'Aceste date, adăugate la tot ce am auzit în ultimii patru ani, nu pot fi interpretate decât într-un singur mod: este eşecul masiv al Bisericii Catolice din Australia de a proteja copiii de abuzuri".  

Vaticanul urmăreşte activitatea Comisiei îndeaproape.

Cel mai înalt reprezentant al Bisericii Catolice din Australia, cardinalul George Pell, "ministrul" economiei Vaticanului, a fost audiat de comisie cu privire la reacţia sa la acuzaţiile de pedofilie în rândul preoţilor în statul Victoria în anii 1970.

Cardinalul a fost de asemenea acuzat personal de abuzuri când era arhiepiscop de Sydney în 2002, ceea ce el neagă categoric.

Sursă: Agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » 7% dintre preoţii catolici din Australia, acuzaţi de PEDOFILIE