Antena Meniu Search
x

Preşedintele demis al Ucrainei, Ianukovici, urmărit pentru crime în masă

Înlăturarea regimului Ianukovici nu a adus încă pacea în Ucraina. Un mandat de arestare a fost emis pe numele preşedintelui demis, acuzat de omor în masă, în timp ce lumea întreagă se întreabă care va fi următoare mişcare a lui Vladimir Putin

Vezi și

La exact patru ani distanţă, Viktor Ianukovici a devenit, din cel mai puternic om al ţării, cel mai căutat fugar din Ucraina. Noua putere de la Kiev îl vrea judecat pentru reprimarea sângeroasă a protestelor, soldată cu 100 de morţi. Problema este că nimeni nu ştie unde este acum preşedintele demis.

Este una dintre multele case pe care le are în Ucraina. Un complex uriaş se află în spatele acestor porţi, pe strada Rainiţa 65A. E ultimul loc în care ar putea fi găsit de poliţie.

Sunt prezenţi însă susţinătorii lui Ianukovici. La Kerci au ieşit în stradă cu miile. Au cerut separarea Crimeei de Ucraina şi au încercat să dea jos drapelul ucrainean de pe sediul Primăriei.

Pe Maidan însă, s-a lăsat liniştea. Altare de flori, lumânări şi fotografii ale victimelor de săptămâna trecută au luat locul baricadelor de foc. Iar în Parlament, noul lider de la Kiev, care e preşedinte, premier şi preşedinte al Legislativului, a făcut publică misiunea noii Puteri. "Principalul obiectiv în acest moment este să oprim conflictul, să preluăm controlul, coordonarea şi statul de drept în această ţară!".

O altă prioritate este reîntoarcerea la procesul de integrare în Uniunea Europeană, dar şi reclădirea relaţiilor cu Rusia. Noul Guvern ucrainean urmează să fie format mâine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Preşedintele demis al Ucrainei, Ianukovici, urmărit pentru crime în masă