Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Volodimir Zelenski a aterizat în SUA şi s-a întâlnit cu Joe Biden. SUA vor furniza Ucrainei sistemul Patriot

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a aterizat miercuri în Statele Unite, fiind prima sa deplasare internaţională de la invadarea ţării sale de către Rusia, pe 24 februarie, a anunţat Casa Albă, unde liderul a fost primit de omologul său american Joe Biden, relatează AFP, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 21.12.2022 , 22:17

Volodimir Zelenski a aterizat în SUA şi s-a întâlnit cu Joe Biden. SUA vor furniza Ucrainei sistemul Patriot - Profimedia

O sursă diplomatică ucraineană confirmase cu puţin timp înainte pentru AFP sosirea preşedintelui Zelenski la Washington, pentru această vizită istorică în cadrul căreia el se va adresa Congresului SUA. Site-uri de monitorizare a traficului aerian au indicat traiectoria unui avion militar american de la Rzeszow, în Polonia, până la baza aeriană Andrews. Precedenta vizită a avut loc la 1 septembrie 2021, când Volodimir Zelenski a fost primit în Biroul Oval de Joe Biden.

SUA vor furniza Ucrainei sistemul lor de apărare antiaeriană cel mai sofisticat, Patriot, a anunţat miercuri şeful diplomaţiei americane, în momentul în care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski urma să aterizeze la Washington.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri externe » Volodimir Zelenski a aterizat în SUA şi s-a întâlnit cu Joe Biden. SUA vor furniza Ucrainei sistemul Patriot