Foto

Presiune tot mai mare pe Angela Merkel. Experții prestigiosului Institut Robert Koch din Germania au avertizat împotriva relaxării restricțiilor

De Daniel Murărescu.
Publicat: 13.03.2021, 22:23.
Actualizat: 13.03.2021, 22:27

Experții în sănătate din Germania au avertizat, în cursul zilei de sâmbătă, împotriva relaxării restricțiilor în plină creștere a numărului de cazuri de Covid-19, explicând că infecțiile ar putea ajunge, la mijlocul lunii aprilie, la nivelul înregistrat de Crăciun.

cancerlarul german Angela Merkel

Angela Merkel, la o ședință a cabinetului federal, 10 martie 2021

Markus Schreiber via Profimedia Images

Prestigiosul Institut Robert Koch, specializat în boli infecțioase, a prognozat că s-ar putea ajunge la peste 30.000 de noi cazuri zilnice de coronavirus, începând cu data de 12 aprilie. "O extrapolare a tendințelor arată că numărul cazurilor ar putea depăși nivelul din decembrie în a 14-a săptămână din an", se arată în raportul experților, citat de Reuters.

În cursul zilei de sâmbătă numărul îmbolnăvirilor din Germania a crescut cu 12.674, fiind raportate 239 de decese. Numărul de cazuri de Covid-19 la suta de mii de locuitori a crescut la 76.1, de la 72.4. De la izbucnirea pandemiei de coronavirus au murit 73.301 de pacienți, numărul infecțiilor totale fiind de peste 2.5 milioane.

Citește și:

Angela Merkel și CDU, sub presiune din cauza restricțiilor impuse în Germania

Frustrările privind actualul lockdown și ritmul de vaccinare considerat a fi lent au măcinat din încrederea de care se bucura Angela Merkel, acum sub presiune și din cauza unui scandal privind achiziția de măști în care sunt implicați parlamentari din CDU. De altfel, câțiva protestatari au înfruntat ploaia în capitala Berlin pentru a protesta împotriva restricțiilor.

Mai mult, Creștin-Democrații din partidul lui Merkel au pierdut din susținerea populară în două state unde sunt programate alegeri regionale în cursul zilei de duminică, în ceea ce ar putea fi un barometru al opiniei publice înaintea alegerilor federale din septembrie.

Angela Merkel și liderii de la vârful Republicii Federale au agreat la începutul acestei luni o relaxare treptată a restricțiilor, însă cu "o frână de urgență" ce permite reimpunerea restricțiilor dacă numărul de cazuri crește peste o sută la 100.000 de locuitori, pentru trei zile consecutiv.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.