Antena Meniu Search
x

Prezentări atipice la Săptămâna Modei de la Milano

Vremea se mai imbuneaza, vremurile nu, aşa că toata lumea se reorienteaza. Designerii au schimbat total modul în care isi promovează liniile vestimentare.

de Redactia Observator

la 30.09.2020, 14:01

Vezi și
  • Manechine au fost înlocuitem anul acesta, de marionete cu o înălţime de doar 76 de centimetri.
  • Inclusiv criticii de modă, printre care şi Anna Wintour, editorul revistei Vogue, au avut versiuni în miniatură.

Spre exemplu, la Săptămâna Modei de la Milano, casa Moschino a folosit marionete în locul modelelor de pe podium. Si imaginile sunt foarte interesante. Iar Valentino şi-a prezentat colecţia într-o hală industrială de mari dimensiuni.

Manechine au fost înlocuitem anul acesta, de marionete cu o înălţime de doar 76 de centimetri. Pe podiumul Săptămânii Modei de la Milano, păpuşile casei de modă Moschino au rochiile de seară sau cocktail, realizate ca un omagiu al creaţiilor Haute Couture.

Bineînţeles, rochiile la scară redusă realizate din tul, strâmte pe talie, cu volane, pene sau funde supradimensionate au variante la dimensiuni normale. Ideea a aparţinut designerului Jeremy Scott, care, din cauza pandemiei, a vrut să evite orice risc. Iar pentru asta a înlocuit şi spectatorii tot cu marionete.

Iar inclusiv criticii de modă, printre care şi Anna Wintour, editorul revistei Vogue, au avut versiuni în miniatură.

La polul opus, casa de modă Valentino a mizat pe o prezentare fastuoasă, organizată într-o fostă uzină metalurgică. Hala a putut găzdui 200 de spectatori, care au menţinut distanţa fizică.

În cadrul primei sale prezentări la Milano, Pierpaolo Piccioli a adus în fata publicului o colectie dedicată ambelor sexe. Pentru doamne a mizat pe rochii vaporoase cu motive florale, iar la domni, accentul a fost pus pe blazere supradimensionate şi pantaloni scurţi.

Carantina şi-a pus amprenta şi pe colecţia casei de modă Ferragamo. Inspirat din fimele de suspans ale lui Alfred Hitchcock, pe care le-a vizionat în această perioadă, Paul Andrew a fost pus accent pe rochii tricotate sau cu franjuri. Iar pentru domni, a optat pentru jachete în stilul anilor 40 şi pantaloni largi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Prezentări atipice la Săptămâna Modei de la Milano