Antena Meniu Search
x

Prima ipoteză după moartea atletului Benjamin Kiplagat, găsit înjunghiat în maşină. Doi suspecţi, arestaţi în Kenya

Poliţia kenyană a anunţat, luni, arestarea a doi suspecţi în legătură cu uciderea sportivului ugandez Benjamin Kiplagat, care a fost găsit mort sâmbătă în Kenya.

de Redactia Observator

la 01.01.2024, 15:39

Benjamin Kiplagat a fost găsit mort în maşină
Benjamin Kiplagat a fost găsit mort în maşină - Profimedia

Cei doi bărbaţi, despre care se crede că au în jur de 30 de ani, au fost arestaţi în apropiere de oraşul Eldoret din Valea Riftului, unde corpul lui Kiplagat a fost găsit sâmbătă într-o maşină, informează lequipe.fr.

Benjamin Kiplagat a fost găsit mort în maşină

"Cei doi suspecţi sunt infractori cunoscuţi care au terorizat populaţia", a declarat Stephen Okal, şeful poliţiei locale. "Ancheta se află într-un stadiu avansat şi i-am putea aduce în faţa justiţiei mâine (marţi)", a mai spus el.

Cadavrul lui Kiplagat, care a reprezentat Uganda în proba de 3.000 m obstacole la mai multe ediţii ale Jocurilor Olimpice şi Campionatelor Mondiale, a fost descoperit în interiorul unei maşini la periferia oraşului Eldoret. În acest oraş din Valea Riftului vin mulţi atleţi de fond şi semifond pentru a se antrena şi a profita de altitudine, relatează news.ro.

Pe acelaşi subiect

De ce l-ar fi ucis cei doi pe sportiv

Corpul său prezenta o rană la nivelul gâtului, dar motivul crimei rămâne necunoscut. Potrivit anchetei iniţiale, Kiplagat a fost prins într-o ambuscadă de cei doi suspecţi înainte de a le lovi motocicleta cu maşina sa.

"Acest lucru a provocat, fără îndoială, reacţia lor violentă", a declarat Okal pentru AFP, adăugând că unul dintre suspecţi a fost arestat având asupra sa un cuţit care ar fi putut fi folosit în atac.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Prima ipoteză după moartea atletului Benjamin Kiplagat, găsit înjunghiat în maşină. Doi suspecţi, arestaţi în Kenya