Antena Meniu Search
x

Prima țară din Europa care introduce doza a patra de vaccin împotriva coronavirusului

Danemarca este prima țară din Europa care introduce a patra doză de vaccin Covid-19, anunță Reuters.

de Redactia Observator

la 13.01.2022, 13:25

Prima țară din Europa care introduce doza a patra de vaccin împotriva coronavirusului

Danemarca va oferi a patra doză "celor mai vulnerabili cetățeni", a declarat miercuri Magnus Heunicke, ministrul danez al Sănătății, într-o conferință de presă, potrivit Reuters.

"Cu cât infecţia este mai răspândită în societate, cu atât este mai mare riscul ca boala să ajungă la cei mai vulnerabili", a declarat Heunicke.

Alte ţări care au început deja vaccinarea cu a patra doză sunt Israel şi Chile.

Anunţul Danemarcei de a oferi o a patra doză vine în contextul în care parlamentarii au convenit să reducă restricţiile la sfârşitul săptămânii, deoarece ratele de spitalizare şi decesele s-au stabilizat, în ciuda creşterii numărului de cazuri.

Pe acelaşi subiect

Danezii au anunţat miercuri peste 23.000 de cazuri de Covid-19, înregistrând o creştere de 15 ori a numărului de cazuri noi faţă de cel înregistrat cu o lună în urmă, pe 12 decembrie, pe fondul răspândirii Omicron.

EMA recomandă o perioadă mai lungă între doze

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea actualelor vaccinuri COVID-19 ca a patra doză, adăugând că nu există date care să susţină "vaccinările repetate la intervale scurte".

În timp ce utilizarea rapelurilor suplimentare poate face parte din planurile de urgenţă, vaccinările repetate la intervale scurte de timp nu ar reprezenta o strategie durabilă pe termen lung”, a declarat Marco Cavaleri, şeful Strategiei Vaccinurilor la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), într-o conferinţă de presă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Prima țară din Europa care introduce doza a patra de vaccin împotriva coronavirusului