Antena Meniu Search
x

Prima ţară din lume care impune o suprataxă pentru nevaccinaţi: "Sunt o povară financiară pentru toţi"

Canada devine prima ţară din lume care impune o taxă pentru persoanele nevaccinate. Autorităţile din Quebec au venit cu propunerea.

de Redactia Observator

la 12.01.2022, 08:48

Prima ţară din lume care impune o suprataxă pentru nevaccinaţi: "Sunt o povară financiară pentru toţi"
- Profimedia

Quebec este cea mai afectată zonă din Canada de valul 5 al pandemiei. Numărul infecţiilor cu Omicron, noua tulpină a coronavirusului, creşte de la o zi la altă, iar autorităţile vor introduce o taxă nouă, pentru nevaccinaţi. Astfel, de săptămâna viitoare va fi introdusă "contribuţia la sănătate", o taxă care vizează exclusiv persoanele nevaccinate.

"Lucrăm la o contribuţie la sănătate pentru toţi adulţii care refuză să se vaccineze, deoarece aceştia reprezintă o povară financiară pentru toţi locuitorii din Quebec", a declarat marţi prim-ministrul provinciei canadiene, François Legault, potrivit AFP, citat de Agerpres. Acesta a mai precizat că 10% din populaţia provinciei Quebec nu s-a vaccinat nici măcar cu o doză, iar aceşti oameni nu ar trebui să reprezinte "o problemă" pentru restul de 90%.

"Nu trebuie să plătească toţi pentru asta. Înţeleg şi simt aceste bombăneli la adresa minorităţii nevaccinate care, păstrând proporţiile, ne blochează spitalele", a mai precizat oficialul. Potrivit datelor oficiale, în acest moment, 2.742 de persoane sunt internate în spitale, iar 255 de persoane dintre acestea sunt la Terapie Intensivă. Întreaga populaţie a regiunii este de 8 milioane de locuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Prima ţară din lume care impune o suprataxă pentru nevaccinaţi: "Sunt o povară financiară pentru toţi"