Antena Meniu Search
x

Prima victimă "importantă" a soldaţilor ucraineni: un lunetist ar fi ucis un general din armata rusă, presupus comandant al trupelor speciale Spetsnaz

Războiul din Ucraina a intrat în a noua zi. Rusia a reuşit să captureze un singur oraş mare din Ucraina, Herson, dar preţul plătit e uriaş. Potrivit autorităţilor ucrainene, nu mai puţin de 9.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în război. De partea cealaltă, ruşii susţin că au pierdut mai puţin de 500 de militari.

de Redactia Observator

la 04.03.2022, 11:38

Una dintre victime ar fi Andrey Sukhovetsky, general-maior în armata rusă, comandant adjunct al Armatei 41 şi comandant al unei unităţi speciale de luptă, potrivit DailyMail. Conform sursei citate, Andrey Sukhovetsky ar fi fost ucis ieri, 2 martie, de unul dintre lunetiştii ucraineni. Andrey Sukhovetsky ar fi, de departe, cea mai grea lovitură dată ruşilor având în vedere importanţa sa în cadrul armatei ruse.

Moartea generalui rus nu a fost confirmată de Ministerul Apărării din Rusia, dar a fost anunţată pe reţelele de socialiazare de Sergey Chipilyov, unul dintre colegii săi. O sursă din cadrul Ministerului Apărării din Rusia, sub protecţia anonimatului, a confirmat decesul generalului pentru DailyMail şi a precizat că funeraliile vor avea loc sâmbătă, în Rusia.

Revista americană Newsweek a scris, de asemenea, despre acest incident. Potrivit jurnaliştilor americani, Andrey Sukhovetsky ar fi fost şi unul dintre comandanţii trupelor de elită ale armatei ruse, temutele trupe speciale Spetsnaz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Prima victimă "importantă" a soldaţilor ucraineni: un lunetist ar fi ucis un general din armata rusă, presupus comandant al trupelor speciale Spetsnaz