Antena Meniu Search
x

Galerie foto VIDEO. Prima zăpadă din ultimii 64 de ani în Brazilia. "Am 62 de ani și nu văzusem niciodată zăpadă"

Peste 40 de oraşe din Brazilia au fost acoperite zilele trecute cu un strat de zăpadă, fiind pentru prima dată în ultimii 64 de ani când brazilienii se pot bucura de acest fenomen.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 03.08.2021, 17:32

Peste 40 de orașe din statul Rio Grande do Sul au înregistrat condiții de îngheț și cel puțin 33 de oraşe precipitaţii sub formă de zăpadă, a raportat compania de meteorologie Somar Meteorologia, potrivit Business Insider. Iunie-septembrie sunt considerate luni de iarnă în Brazilia

Vineri, au existat avertismente cu privire la temperaturi scăzute, în timp ce o masă de aer polar se deplasa spre centrul şi sudul ţării, amenințând cu îngheț culturile de cafea, trestie de zahăr și portocale. Zăpada a căzut peste noapte, joi, pentru prima dată în ultimii 64 de ani, din cauza unei mase de aer polar care traversa dinspre centrul sub-tropical al țării spre sud. Brazilienii au trecut vineri prin cea mai rece zi a anului, cu temperaturi la nivelul înghețului și vânturi puternice de până la 80 km / h în toată țara.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Temperaturile au forțat deja creșterea prețului cafelei

Pe acelaşi subiect

Mașinile, străzile și autostrăzile au fost săptămâna aceasta acoperite de gheață în timp ce oamenii au profitat de ocazie pentru a face poze și a se juca în zăpadă. Cei mici au fost fascinaţi penru că au descoperit pentru prima dată cum se construiesc oamenii de zăpadă. Alte imagini difuzate de posturile de televiziune locale au arătat brazilienii construind un om de zăpadă într-o piață și luptându-se cu bulgări de zăpadă în Bom Jesus, un oraș din statul Rio Grande do Sul.

"Am 62 de ani și nu văzusem niciodată zăpada. Să vezi frumusețea naturii este ceva de nedescris", a spus șoferul unui camion.

Se așteaptă ca temperaturile să scadă în continuare, iar cantităţile de zăpadă ă fie din ce în ce mai însemnate. Institutul meteorologic al guvernului brazilian spune că temperaturile scăzute se vor menţine până la începutul lunii august. S-ar putea să existe îngheț în statele Mato Grosso do Sul, Sao Paulo, Minas Gerais și Goias până vineri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi asigurare obligatorie a locuinţei?
Observator » Stiri externe » VIDEO. Prima zăpadă din ultimii 64 de ani în Brazilia. "Am 62 de ani și nu văzusem niciodată zăpadă"