Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cei 12 copii salvaţi din peştera din Thailanda vor deveni personaje de film

Peştera thailandeză a început să se inunde, ieri, chiar în timp ce era salvat ultimul dintre cei 12 băieţi. Încercarea prin care au trecut "Mistreţii sălbatici" şi antrenorul lor a inspirat şi un producător de film apropiat salvatorului mort în timpul operaţiunilor.

de Redactia Observator

la 12.07.2018 , 00:22

Misiunea care a ţinut lumea întreagă cu sufletul la gură putea sfârşi printr-un dezastru. Peştera thailandeză a început să se inunde, ieri, chiar în timp ce era salvat ultimul dintre cei 12 băieţi. Încercarea prin care au trecut "Mistreţii sălbatici" şi antrenorul lor a inspirat şi un producător de film apropiat salvatorului mort în timpul operaţiunilor.

Pe patul de spital, cu măşti de protecţie pe faţă, băieţii sunt în stare bună. Arată semnul victoriei şi îşi salută părinţii aflaţi de cealaltă parte a unui geam, dar şi pe oamenii care, timp de 17 zile, s-au rugat pentru ei.

Misiunea care a ţinut cu sufletul la gură lumea întreagă a avut un final dramatic. Pompele de apă au cedat chiar înainte de evacuarea ultimului băiat. Peştera s-a inundat atât de repede că scafandrii şi-au auzit colegii strigând din interiorul peşterii.

Vezi și

Richard Harris este unul dintre eroii care au făcut totul posibil. Australianul era în vacanţă în Thailanda când a aflat de băieţii blocaţi în peşteră. Trei zile a stat cu ei. La sfatul lui, cei mai slăbiţi dintre băieţi au fost evacuaţi primii.

Aventura băieţilor a inspirat deja un producător care vrea să transpună într-un film toată operaţiunea. Prieten al salvatorului mort pe 6 iulie, a participat la operaţiune. Acum vrea să redea pe marele ecran scenele la care a asistat.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri externe » Cei 12 copii salvaţi din peştera din Thailanda vor deveni personaje de film