Antena Meniu Search
x

Primele inculpări în dosarul Russiagate. Trei oameni cheie din echipa lui Donald Trump au fost puşi sub acuzare

Trei membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump au fost puşi sub acuzare de procurorul special care anchetează presupusa implicare a Rusiei în alegeri.

Vezi și

Trei membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump au fost puşi sub acuzare de procurorul special care anchetează presupusa implicare a Rusiei în alegeri. Fostul director al campaniei, Paul Manafort, şi un asociat al său sunt învinuiţi, între altele, de spălare de bani, complot şi fals în declaraţii. Dar analiştii politici consideră că a treia inculpare poate fi cea mai ameninţătoare pentru Trump, deşi este vorba de un personaj mai puţin cunoscut.

Ancheta procurorului special Robert Mueller a intrat într-o nouă etapă odată cu cele trei puneri sub acuzare. Fostul director al campaniei prezidenţiale a lui Donald Trump, Paul Manafort, este prima persoană din anturajul lui Trump inculpată în scandalul Russiagate. Manafort şi fostul său asociat, Rick Gates, sunt acuzaţi de 12 delicte între care complot împotriva Statelor Unite, spălare de bani şi fals în declaraţii. Acuzaţiile NU se referă, însă, la perioada în care Manafort a condus campania lui Trump.

Manafort, care se declară nevinovat, a fost plasat în arest la domiciliu iar, dacă nu va respecta ordinul judecătorului, va trebui să plătească o cauţiune de 10 milioane de dolari. Mai importantă se poate dovedi inculparea celui de-al treilea personaj, George Papadopoulos. Acesta a recunoscut că i-a minţit pe agenţii FBI cu privire la încercările sale de a face legătura între echipa lui Trump şi două persoane apropiate de guvernul Rusiei. Una din acestea, o femeie, se prezenta drept "nepoata lui Putin", deşi de fapt nu avea nicio legătură cu preşedintele rus. Cei doi ar fi pretins că au "informaţii murdare" despre Hillary Clinton, pe care erau gata să i le ofere lui Trump. Casa Albă s-a grăbit să sublinieze că Papadopoulos a jucat un rol minor în campanie. 

Anul trecut, Trump însuşi îl prezenta cu totul altfel pe bărbatul pus acum sub acuzare, pe care l-a caracterizat drept un consultant în domeniile petrolului şi energiei, un băiat excelent.

Papadopoulos a fost arestat încă din luna iulie şi a început să colaboreze cu anchetatorii, fără ca acest lucru să fie dezvăluit. Presa speculează chiar că el ar fi înregistrat în secret discuţii cu alţi membri ai echipei lui Trump. Procurorii afirmă că acuzaţiile la adresa lui Papadopoulos sunt doar o mică parte dintr-o investigaţie de amploare, care este încă în curs. Iar adversarii lui Trump se gândesc deja la o eventuală procedură de destituire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Primele inculpări în dosarul Russiagate. Trei oameni cheie din echipa lui Donald Trump au fost puşi sub acuzare