Antena Meniu Search
x

Partidul Angelei Merkel, pe primul loc în alegeri. Extrema dreaptă intră în Parlamentul Germaniei

Angela Merkel a câştigat alegerile din Germania, conform primelor exit-poll-uri. Cancelarul a obţinut, prin partidul său, 34% din voturi.

Alegerile parlamentare s-au încheiat în Germania. Exit-pollurile arată că Angela Merkel e pe primul loc, așa cum era de așteptat. Extrema dreaptă germană a obținut însă un scor consistent și intră în Parlament.

Update ora 19.35: Martin Schulz, liderul social-democraților germani, și-a recunoscut înfrângerea în alegerile parlamentare.

Update ora 19.20: Social-democrații germani, actualii parteneri de coaliție ai Angelei Merkel, au anunțat că nu au nicio intenție de a i se alătura ei într-o viitoare coaliție guvernamentală, anunță agenția DPA. Social-democrații au ieșit pe locul 2 în alegeri, conform exit-pollurilor.

Partidul Angelei Merkel, CDU/CSU, a obţinut 35 la sută, potrivit rezultatelor exit-poll-urilor. Social democraţii lui Martin Schulz au obţinut 21 la sută. În schimb, AfD, partidul de extremă-dreapta, a câştigat 13,5% la sută din voturi şi intră în Parlament. Rezultatele exit-poll-urilor sunt anunţate pentru prezenţa la vot până la ora 17.00.

Aproximativ 61,5 milioane de germani au fost chemaţi la urne duminică, pentru a-şi alege cel de-al 19-lea Parlament, potrivit datelor Guvernului de la Berlin. Secţiile de vot s-au închis la ora locală 18 (19 ora României). Rezultatele finale ar putea veni marţi.

Angela Merkel, candidează la al patrulea mandat de cancelar şi este deja unul dintre cei mai longevivi lideri ai Europei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Partidul Angelei Merkel, pe primul loc în alegeri. Extrema dreaptă intră în Parlamentul Germaniei