Antena Meniu Search
x

Primul înalt oficial rus care rupe legăturile cu Putin, pozat la coadă la bancomat în Istanbul

Anatoly Chubais, primul înalt oficial rus care a rupt legăturile cu Putin și a fugit din Rusia, invocând opoziția sa față de războiul declanșat în Ucraina, a fost pozat la coadă la un bancomat din Istanbul, Turcia.

de Redactia Observator

la 23.03.2022, 17:41

Primul înalt oficial rus care rupe legăturile cu Putin, pozat la coadă la bancomat în Istanbul - Twitter

Demisia consilierului Anatoly Chubais este un semn important referitor la evoluția politică de la Kremlin, notează Reuters.

Anatoly Chubais, în vârstă de 66 de ani, se numără printre puținii reformatori economici din anii 1990 care au rămas în guvernul lui Putin și au menținut legături strânse cu oficialii occidentali. Cunoscut drept arhitectul privatizărilor din Rusia, din anii 1990, Chubais i-a oferit lui Vladimir Putin primul loc de muncă la Kremlin, la mijlocul anilor 1990 și a salutat inițial ascensiunea sa la putere la sfârșitul acelui deceniu. Sub regimul lui Putin, Chubais a ocupat funcții de top la marile companii de stat, până când președintele l-a numit reprezentant pentru dezvoltare durabilă anul trecut.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Demisii din marile companii de stat din Rusia, după invazia din Ucraina

Săptămâna trecută, Arkadi Dvorkovich, care a fost consilier economic principal al lui Dmitri Medvedev în timpul președinției sale și viceprim-ministru până în 2018, a demisionat din funcția de șef al fondului tehnologic Skolkovo, susținut de stat, după ce a condamnat invazia. 

Dvorkovich, care este și președintele Federației Internaționale de Șah, este unul dintre puținii foști înalți oficiali care au vorbit împotriva războiului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Primul înalt oficial rus care rupe legăturile cu Putin, pozat la coadă la bancomat în Istanbul