Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Primul interviu dat de Prințul Paul, după ce a scăpat de extrădare. Le-a spus jurnaliștilor că nu e așa rău la închisoarea din Malta

Paul de România a dat primul interviu după ce a scăpat de extrădare. Le-a spus jurnaliștilor străini că nu este obișnuit să fie arestat, însă în închisoarea din Malta nu a fost așa rău. Prinţul Paul a spus că a fost ținut împreună cu alți șapte deținuți într-o cameră. Paul de România a fost dat în urmărire internaţională în decembrie 2020, după ce a fugit din România înainte de a fi condamnat definitiv de instanța supremă la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale de la Băneasa. 

de Redactia Observator

la 19.08.2024 , 22:30

Curtea de Apel Brașov a emis Mandatul European de Arestare la 17 decembrie 2020 pentru Paul Philippe al României în vederea executării pedepsei definitive de 3 ani și 4 luni de închisoare pentru cumpărare de influență și complicitate la abuz în serviciu.

Instanța malteză a apreciat că în cazul executării Mandatului European de Arestare împotriva lui Paul-Philippe al României există riscul real ca el să fie supus unei încălcări a art. 4 din Carta drepturilor fundamentale ale UE și art. 3 din Convenția europeană a drepturilor omului. 

Avocații Prințului Paul au invocat persecuția politică

Vezi și

Prinţul Paul, în vârstă de 77 de ani, a fugit din România în 2020 şi s-a stabilit la Paris, după ce a fost găsit vinovat de restituirea ilegală a unor bunuri imobiliare de lângă Bucureşti, asupra cărora autorităţile au afirmat că şi-a revendicat în mod fals dreptul de proprietate. El a fost condamnat în România la trei ani şi patru luni de închisoare, dar avocaţii săi au susţinut că acuzaţiile penale împotriva sa au fost motivate politic şi că clientul lor este persecutat politic. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Primul interviu dat de Prințul Paul, după ce a scăpat de extrădare. Le-a spus jurnaliștilor că nu e așa rău la închisoarea din Malta