Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Prinţesa Kalina a Bulgariei de nerecunoscut. Tragediile care i-au marcat chipul

Prinţesa Kalina a Bulgariei a fost de nerecunoscut la ceremonia de reînhumare a Regelui Ferdinand I al Bulgariei care a avut loc la Sofia, pe 29 mai 2024, scrie Le Figaro. 

de Redactia Observator

la 18.06.2024 , 15:24

Prinţesa Kalina de Saxe-Cobourg-Gotha a fost de nerecunoscut la cel mai important eveniment pentru familia regală bulgară. Pe 29 mai, la Palatul Varna din Sofia, familia regală a Bulgariei s-a adunat pentru a asista la repatrierea osemintelor regelui Ferdinand, mort în exil în Germania, în 1948. Rămășițele primului rege al Bulgariei după cinci secole de stăpânire otomană au fost repatriate pentru a fi reîngropate la 76 de ani de la moartea sa. 

Prinţesa Kalina, un chip marcat de probleme de sănătate

La eveniment, principesa Kalina și-a făcut apariția alături de soțul ei Kitin Munoz. Într-o rochie mulată, fără mâneci, prinţesa în vârstă de 52 de ani a afişat un corp și brațe foarte musculoase. Apariţia ei a atras atenţia nu doar în Bulgaria, ci şi în afara ţării. Prințesa a avut o serie de probleme de sănătate încă de când era mică. La 8 ani, a căzut și și-a rupt doi dinți, relatează Le Figaro care-l citează pe Nicolas Fontaine, redactor-șef la "Histoires royales" .

Articolul continuă după reclamă

Transformarea fizică incredibilă a Prințesei Kalina a Bulgariei

Profimedia

Pe acelaşi subiect

"Câțiva ani mai târziu, în 1999, a mers la Londra pentru implanturi dentare, dar dentistul a găurit prea adânc în baza dintelui și a atins cerul gurii. Au urmat multe probleme, infecții și operații", a povestit acesta. 

La câteva luni după acest incident, prințesa a suferit o infecție gravă a feței în timp ce își însoțea soțul într-o expediție pe mare. Pentru că se afla pe un vas, nu a putut primi tratament la timp. Infecția a progresat, afectându-i un ochi şi nasul.

"A trebuit să o evacuăm de urgență, a fost operată pentru a curăța mai întâi infecția și a evita daune estetice, dar nu acestea erau cruciale. Cel mai important lucru era salvarea ochiului și a nasului", a povestit atunci soțul ei, explorator.

În ciuda acestor probleme, fiica regelui Simeon al II-lea și a Margaritei Gomez-Acebo a continuat să aibă o carieră de jocheu timp de 15 ani, devenind apoi atlet.

După ce a trăit mulți ani în Maroc, prințesa și familia ei s-au întors în cele din urmă să locuiască în Bulgaria, unde prinţesa s-a căsătorit și a născut un copil. O viață plină de suişuri şi coborâşuri pentru această prințesă cu fața mutilată, conchide Le Figaro.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi reuşit să prindeţi fonduri în programul Casa Verde?
Observator » Ştiri externe » Prinţesa Kalina a Bulgariei de nerecunoscut. Tragediile care i-au marcat chipul