Antena Meniu Search
x

Video Prinţul Harry cere daune de 320.000 de lire sterline de la grupul de presă MGN. Cum se apără britanicii acuzaţi că i-ar fi interceptat convorbirile telefonice

Prinţul Harry cere despăgubiri de 320.000 de lire sterline de la grupul britanic de presă pe care îl acuză că i-a interceptat convorbirile telefonice. Procesul s-a încheiat, după şapte săptămâni în care a fost audiat şi prinţul, dar judecătorul va anunţa verdictul abia la toamnă. Dacă îi va da dreptate lui Harry, magistratul ar putea chiar să mărească valoarea despăgubirilor.

de Redactia Observator

la 01.07.2023, 12:48

Vezi și

Prinţul Harry şi alte aproximativ 100 de persoane au dat în judecată MGN, publisherul Daily Mirror, Sunday Mirror şi Sunday People, la Înalta Curte din Londra, acuzaţiile fiind de piraterie telefonică şi de colectare ilegală de informaţii între 1991 şi 2011, relatează Reuters

Aceştia susţin că editorii şi directorii MGN ştiau şi au aprobat faptele ilegale. MGN, deţinută de Reach (RCH.L), se opune procesului şi spune că nu există dovezi pentru acuzaţii.

Harry susţine că a fost ţinta MGN timp de 15 ani

Harry susţine că a fost ţinta MGN timp de 15 ani, începând din 1996, şi că peste 140 de articole apărute în ziarele sale au fost rezultatul unei colectări ilegale de informaţii, deşi procesul - care se încheie vineri - ia în considerare doar 33 dintre acestea.

Pe acelaşi subiect

Prinţul cere despăgubiri de până la 320.000 de lire sterline în legătură cu cele 33 de articole, în cazul în care instanţa îi dă dreptate lui Harry în cazul tuturor, potrivit documentelor judiciare care au fost făcute publice vineri.

De asemenea, instanţa ar putea lua în considerare dacă Harry are dreptul la ceea ce se numeşte daune agravate, care pot fi acordate pentru a compensa un reclamant pentru suferinţa suplimentară cauzată de acţiunile unui pârât.

Cum se apără grupul britanic de presă

MGN susţine că niciunul dintre cele 33 de articole nu a rezultat din strângerea ilegală de informaţii. Aceasta afirmă că nu există nicio dovadă că telefonul lui Harry a fost piratat şi că unele dintre informaţiile personale despre Harry au fost obţinute de la sau cu acordul unor consilieri de rang înalt de la Palatul Buckingham.

Publisherul susţine că Harry nu ar trebui să primească mai mult de 37.000 de lire sterline, chiar dacă va câştiga în cazul tuturor celor 33 de articole, potrivit documentelor publicate vineri.

La începutul procesului, în luna mai, MGN a recunoscut că, într-o singură ocazie, un detectiv particular a fost angajat pentru a strânge ilegal dovezi despre Harry în 2004, deşi articolul care a fost publicat nu a făcut parte din proces.

MGN a declarat că Harry ar trebui să primească cel mult 500 de lire sterline drept despăgubiri pentru acel incident.

Primul membru de rang înalt al familiei regale care a depus mărturie în instanţă în ultimii 130 de ani

Harry, ducele de Sussex, a devenit primul membru de rang înalt al familiei regale care a depus mărturie în instanţă în ultimii 130 de ani, când a apărut luna aceasta pentru o zi şi jumătate de audieri în boxa martorilor. Prinţul Harry, al cincilea în ordinea succesiunii la tron, a declarat că el crede că piratarea telefoanelor a avut loc intens la MGN.

Avocatul MGN, Green, a susţinut în documentele depuse în instanţă că "resentimentele, fără îndoială corecte, ale lui Harry cu privire la tratamentul pe care i l-a aplicat presa britanică şi internaţională" au motivat acţiunea sa legală, despre care a spus că face parte din "campania sa de "reformare" a presei britanice".

Procesul urmează să se încheie vineri, iar o hotărâre nu este aşteptată decât peste câteva luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Prinţul Harry cere daune de 320.000 de lire sterline de la grupul de presă MGN. Cum se apără britanicii acuzaţi că i-ar fi interceptat convorbirile telefonice