Antena Meniu Search
x

Galerie foto Prinţul Philip, în vârstă de 99 de ani, a fost externat după o lună de spitalizare

Prinţul Philip, în vârstă de 99 de ani, soţul reginei Elisabeta a II-a, a părăsit marţi spitalul, la o lună după internare pentru o infecţie apoi o intervenţie cardiacă, scrie AFP.

de Redactia Observator

la 16.03.2021, 21:29

În sfârșit, vești bune pentru familia regală britanică. Ducele de Edinburgh a părăsit bucuros spitalul Regele Eduard al VII-lea din Londra după o lună de tratament. Soțul Reginei Elisabeta a II-a a suferit o infecție și a trecut cu bine printr-o operație pentru probleme cardiace pre-existente, într-un alt spital londonez. Prințul Philip are 99 de ani și va împlini un veac de viață în iunie. La plecarea din spital, a mulțumit echipei medicale care l-a îngrijit.

Prinţul Philip a fost internat patru zile în decembrie 2019 pentru a fi ţinut sub supraveghere şi pentru tratamentul unei afecţiuni anterioare. A fost externat în Ajunul Crăciunului şi dus la Sandringham pentru sărbătorile petrecute împreună cu regina.

El a suferit de mai multe boli de-a lungul anilor, fiind tratat şi de blocarea unei artere coronariene la spitalul Papworth din Cambridgeshire în decembrie 2011. Prinţul a mai fost în spital şi pentru o infecţie la vezică în iunie 2012, când a fost nevoit să lipsească de la Jubileul de diamant al reginei.

În anii următori, a fost tratat pentru probleme abdominale şi de auz. Toate aceste probleme medicale au dus şi la retragerea sa din viaţa publică în 2017. Cel mai recent eveniment public la care a participat a avut loc în luna mai 2019. El a luat parte la nunta fiicei prinţilor de Kent, Lady Gabriella Windsor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Prinţul Philip, în vârstă de 99 de ani, a fost externat după o lună de spitalizare