Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Probabilitate mare ca liderul Hamas, Yahya Sinwar, să fi fost ucis în Fâșia Gaza. Imagini cu un cadavru circulă online

Armata israeliană a declarat că verifică posibilitatea ca liderul Hamas Yehya Sinwar să fi fost ucis, în timpul unei operațiuni efectuate în Fâștia Gaza, transmite The Times of Israel. IDF a precizat că identitatea celor trei persoane ucise în atac nu a putut fi încă confirmată.

de Redactia Observator

la 17.10.2024 , 17:01

Probabilitate mare ca liderul Hamas, Yahya Sinwar, să fi fost ucis în Fâșia Gaza Probabilitate mare ca liderul Hamas, Yahya Sinwar, să fi fost ucis în Fâșia Gaza - Profimedia Images (arhivă)

IDF a mai comunicat că nu există semne ale prezenței ostaticilor în zona clădirii în care au fost ucise cele trei persoane. "Forțele care operează în zonă continuă să acționeze cu precauția necesară", au transmis forțele armate israeliene.

Ulterior, Sky News a transmis că trei oficiali israelieni au declarat că unul dintre cele trei cadavre găsite în casă este "cel mai probabil" al liderului Hamas. Israelienii au spus că încă așteaptă confirmarea ADN-ului și a amprentelor digitale, deoarece există o bază de date din perioada în care Yehya Sinwar se afla în închisoare.

Pe măsură ce crește probabilitatea ca Israelul să-l fi ucis pe liderul Hamas, Yahya Sinwar, ministrul Apărării, Yoav Gallant, a scris pe Twitter: "Vom ajunge la fiecare terorist și îi vom elimina".

Articolul continuă după reclamă

Citând din cartea biblică Leviticul, Gallant a adăugat: "Îi veți urmări pe dușmanii voștri, iar ei vor cădea înaintea voastră de sabie".

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Yehya Sinwar, creierul care a organizat masacrul din 7 octombrie 2023

Sinwar este considerat a fi creierul din spatele atacurilor Hamas din 7 octombrie asupra Israelului și, de atunci, el a fost "ținta numărul unu" a armatei israeliene.

Yahya Sinwar a condus Hamas în Gaza din 2017. Apoi, în urma asasinării lui Ismail Haniyeh la Teheran în iulie, Sinwar i-a succedat la conducerea biroului politic, preluând controlul asupra întregii grupări.

Considerat a fi arhitectul atacurilor din 7 octombrie, acesta este cel mai căutat om din Israel - un "om mort care merge" (dead man walking), potrivit prim-ministrului Benjamin Netanyahu, care la un moment dat a susținut că l-a "înconjurat și izolat" într-un buncăr.

Sinwar s-a aflat în fruntea războiului Hamas cu Israelul în calitate de lider al grupării în Gaza.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Probabilitate mare ca liderul Hamas, Yahya Sinwar, să fi fost ucis în Fâșia Gaza. Imagini cu un cadavru circulă online