Antena Meniu Search
x

Procesiune impresionantă în Thailanda! Cu lacrimi în ochi, thailandezii şi-au luat rămas bun de la Regele Bhumibol, considerat părintele naţiunii

Cu lacrimi în ochi, thailandezii şi-au luat rămas bun de la Regele Bhumibol, cel pe care mulţi dintre ei l-au considerat părintele naţiunii.

Vezi și

Cu lacrimi în ochi, thailandezii şi-au luat rămas bun de la Regele Bhumibol, cel pe care mulţi dintre ei l-au considerat părintele naţiunii. Venerat de popor, monarhul a fost incinerat în cadrul unei ceremonii la care au asista sute de mii de civili.

O urnă simbolică aurită. Acolo a fost depusă cenuşa regeleui. Peste 200 de soldaţi au mărşăluit pe străzile din Bangko în cadrul unei ceremonii impresionante. Îmbrăcaţi în negru, civilii de rând au făcut loc militarilor şi au înghenunchiat, în semn de respect. Îndureraţi, thailadnezii şi-au luat rămas bun.

La ceremonie au luat parte peste 250.000 de civili. Locuitorii Thailandei au ajuns în Bangkok zilele trecute. În semn de respect, oamenii au aşteptat nopţi întregi în stradă, pentru a asista la ceremonia funerară a celui pe care mulţi îl numesc părinte al naţiunii. 

Sansern Kaewkamnerd, purtător de cuvânt al guvernului din Thailanda: "Majestatea Sa, Regele, a ordonat tuturor oficialilor să aibă grijă de oamenii care sunt aici iar noi am acceptat această sarcină cu toată inima."

Monarhul a murit anul trecut, la vârsta de 88 de ani. Potrivit tradiţiei, funeraliile au fost amânate un an, timp în care întreg regatul a fost în doliu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Procesiune impresionantă în Thailanda! Cu lacrimi în ochi, thailandezii şi-au luat rămas bun de la Regele Bhumibol, considerat părintele naţiunii