Antena Meniu Search
x

Video Proteste în Israel: Noile reforme din justiție au scos peste 100.000 de oameni în stradă. Ce planuri are Netanyahu

Proteste de amploare în Israel. Peste 100.000 de oameni au ieşit aseară în stradă ca să oprească noile reforme din justiţie ale guvernului.  Acestea presupun slăbirea instanţelor de judecată, în favoarea Parlamentului, care va putea anula deciziile Curţii Supreme cu majoritate simplă. Un proiect de lege trebuie să treacă de trei lecturi în Knesset pentru a deveni lege. Ministrul securității naționale i-a numit pe protestatari "anarhişti". 

de Redactia Observator

la 21.02.2023, 21:07

Vezi și

Un set controversat de proiecte de lege care ar slăbi independenţa sistemului judiciar israelian a trecut de prima lectură în Knesset, parlamentul israelian, la primele ore ale dimineţii de marţi dimineaţă.

Ambele proiecte de lege au trecut cu 63 la 47, transmite news.ro. Guvernul de coaliţie al prim-ministrului Benjamin Netanyahu are 64 de locuri în această cameră de 120 de membri. Aliaţii lui Netanyahu au insistat asupra legislaţiei, în pofida faptului că zeci de mii de israelieni au manifestat împotriva modificărilor în ultimele şapte săptămâni.

Proteste în Israel. Manifestanții au blocat mai multe drumuri în oraşe

Demonstranţii din Ierusalim au transformat străzile din jurul Curţii Supreme şi Knesset într-o mare de steaguri israeliene, pe care organizatorii le împărţeau înainte de începerea evenimentului. printre protestatari se aflau câteva zeci de femei îmbrăcate în rochii lungi roşii şi cu acoperiri albe pe cap, precum servitoarele din romanul "Povestea slujitoarei" de Margaret Atwood, alături de toboşari, claxoane şi cel puţin un jongler care ţinea în echilibru pe nas un catarg cu un steag israelian.

Demonstraţia de la Ierusalim a fost vizibil mai mică decât una desfăşurată în aceeaşi locaţie cu o săptămână mai devreme, dar tot părea să numere aproximativ 75.000 de persoane la o oră şi un sfert după ce a fost programată să înceapă, a declarat pentru CNN expertul în controlul mulţimilor Ofer Grinboim Liron. Liron este directorul general al Crowd Solutions, o companie specializată în dinamica mulţimii la evenimente şi locaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Proteste în Israel: Noile reforme din justiție au scos peste 100.000 de oameni în stradă. Ce planuri are Netanyahu